Har du overvejet at tage på vandretur i Danmark?
Danmark har nogle spændende og smukke gåruter og vandreture, og det er ikke alle der er lige kendte. Tager man afsted uden for ferieperioderne, så kan det nogle steder føles som om man er alene på ruten.
Wolf Tactical elsker gåruter i Danmark og har samlet 5 fantastiske vandreture, som vi gerne vil anbefale:
Danmarks måske mest berømte vandretur. Hærvejen er en gårute fra Padborg i Sønderjylland og til enten Hirtshals eller Frederikshavn Nordjylland. Hele ruten er mere end 500 km og man kan selvfølgelig dele den op i mindre bidder. En vandretur på Hærvejen tager dig forbi noget af den skønneste natur.
Et af områderne på turen er den jyske hede, hvor man kan opleve uberørt dansk natur, med sjældne planter og krystalklare rene søer. Havets indhug på klitterne kan man se langs Jammerbugten imens man andre steder kan opleve skovens dybe stille ro. Kongernes Jelling, med Jellingestenene er bestemt et besøg værd på din gårute.
Hærvejen følger en mere end 4000 år gammel handelsvej langs Jyllands midte og man får et indblik i hvordan rejsende i gamle dage rejste fra by til by, på deres vej. I dag er der muligheder for at overnatte i de barakker og shelters, der er stillet op på ruten.
Danmarks venligste vandretur, hvis man spørger Mønboerne. Gåruten tager dig 175 km. rundt på Møn, Bogø og Nyord. Turen tager dig bl.a. gennem Klintekongens land. Gåruten kan nemt deles op i mindre bidder, så man kan give sig tid til at nyde den skønne natur. Der er flere naturlige stop, hvor man kan fylde vandflasken op. Hårbølle Havn er et fredfyldt sted, hvor man kan nyde sejlskibe, dejlig badestrand eller tale med de lokale fiskere. Kommer du forbi Bogø, så gør stop ved Bogø Mølle. På Bogø kan man opleve et øsamfund, der har et stærkt sammenhold og en stor gæstfrihed.
Den helt store attraktion på Camønoen er Møns Klint. De 7 km langstrakte hvide klinter og det turkisgrønne hav er et varemærke for øen – og et punkt på de fleste danskeres bucket liste.
Camønoen er for alle der har lyst til at opleve Danmarks skønne natur. Der findes også vandreruter for gangbesværede.
Vandreturen på ca. 84 km. går fra den dansk-tyske grænse og til Skovby ved Kegnæs på Als. Gåruten har 5 etaper, som følger samme vej som danske grænsegendarmer (deraf navnet Gendarmstien) patruljerede i perioden fra 1920 til 1958.
Vandreturen tager dig gennem et varieret landskab og natur, hvor du kan se sjældne planter, smuk kyststrækning og Sønderborg, med Sønderborg Slot. Det er muligt at sove under åben himmel, eller at søge tilflugt for natten på et hotel i en af de mange små byer der ligger på ruten.
På gåruten er der 49 nummererede grænsesten, som markerer grænsen mellem Danmark og Tyskland – prøv at se om du kan finde dem alle sammen.
Østersøens perle, Bornholm, har også sine egne gåruter. En af de skønneste er Højlyngsstien der tager dig 67 km. tværs over øen. Vandreturen går fra Årsdale, mellem Nexø og Svaneke til Hammerknuden, nord for Allinge-Sandvig. Der er store naturoplevelser på gåturen. Paradisbakkernes kuperede klippeterræn giver lidt sved på panden, hvor du kan få et kig på ruinerne af en af Bornholms 7 borge – Gamleborg eller den berømte Rokkesten. Almindingen er et skovområde der dækker en stor del af øens midte. Højlyngstien går over øens højeste punkt Rytterknægten. Man skal have snøret vandrestøvlerne ordentligt på, men så kan man også nyde udsigten fra udsigtstårnet.
Det er muligt at overnatte på undervejs, hvor du finder shelters, lejrpladser og skovområder med fri teltning. Der er også toiletter og vandposter på ruten.
En nyere gårute er Amarminoen på den lysegrønne ø, Amager. Turens 27 km. kan måske overstås på én dag, men der er mulighed for overnatning flere steder.
Start/slut, ved DR Byen, kan nås med Metro inden for 10 minutter fra Rådhuspladsen. Gåruten tager dig forbi Amager Fælled og Kalvebod Brygge, hvor ruten ligger op ad et internationalt fuglereservat. I det syd-vestlige hjørne ligger skovområderne Pinseskoven og Kongelunden. De fleste kender ikke Amagers fine naturområder, tæt på Københavns centrum. Men når man går under træernes kroner, glemmer man helt at man er få kilometer fra en storby.
Dragør ligger smukt sidst/eller først på vandreturen. Byen har en hyggelig gammel bydel, med karakteristiske gule byhuse og stokroser. Ved havnen ligger Dragør Fort smukt og vidner om byens vigtige funktion i tider med ufred.
En del af Amarminoen ligger ved Naturcenter Amagers, hvor der er toiletforhold.
Har du billeder fra en skøn vandretur, eller gårute, som du har besøgt, så send det til os på info@wolftac.dk eller tag os #wolftactical eller #wolfrace. Find os på vore youtubekanal.
Danmarks natur er et besøg værd – hele året rundt!
Spring ud i det!
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.