Ønsker i at komme mere ud naturen disse dage og gerne vil lære at starte et bål? Vi har samlet en guide: tænd det bedste bål
Et par gode råd angående området du tænker at starte et bål ved. Tag altid sikkerhedsforanstaltninger alvorligt.
Vær sikker på at have alle de nødvendige ting og sager til at starte bålet med inden i tager afsted
Ved flere bålpladser i statsskovene er der lagt brænde ud, som man frit kan bruge. Alternativt kan man samle grene og kviste i skovbunden. Vælg brænde, efter hvad du skal bruge bålet til
Bøg, eg og birk: Sværere at antænde. Brænder med få flammer og mange gløder. Velegnet til glødebål, der giver strålevarme og lavere temperaturer over længere tid. Bruges når man skal stege kød eller bage brød. Og til at varme sig ved.
Gran, fyr og poppel: Let at antænde, brænder hurtigt, med store flammer og meget varme, men danner kun få gløder. Det er godt til mad som pandekager, der kræver flammer og meget varme.
Afhængigt af, hvad I skal bruge bålet til, skal I bygge det forskelligt op. Alle bål starter dog på samme måde, med et pyramidebål.
Det er super hyggeligt og lærende at lave sin egen mad over bål og giver en rustik smagsoplevelse
Hæld vand på bålet, og rør i det med en pind. Har du ikke vand ved hånden, kan du sprede bålet. Når det ikke ryger mere, er der ikke flere gløder.
Husk, at andre også skal bruge bålpladsen. Tag alt affald med, og ryd op på pladsen, så resten af brændet ligger i en pæn bunke.
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.