HVORDAN VIRKER ET SELVOPPUSTELIG LIGGEUNDERLAG VIRKER

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Selvoppustelige liggeunderlag har en ventil og når den åbnes, så suger liggeunderlaget luft til sig og på den måde udvides skummet inde i underlaget. Man skal se skummet i liggeunderlaget lidt som en svamp. Når svampen bliver våd, så vil den naturligvis også vokse.
På samme måde fungere det selvoppustelige liggeunderlag, når man åbner ventilen giver man liggerunderlaget tilladelse til at liggeunderlaget suger luften ind og liggerunderlaget vil blive udvidet og derfor klar til brug. Hvis du ikke synes, at der er nok luft i liggeunderlaget, så kan det være nødvendigt at puste nogle få gang selv, manuelt i ventilen for at få underlaget helt pustet op.

Her har du nogle selvoppustelige liggeunderlag, som du kan købe hos WOLF TACTICAL:
 1. Comfort Deluxe – Sea to summit
 2. Comfort Plus Si – Sea to summit
 3. Thermo Mat Explorer – MIL-TEC
 4. OD Selfinflatable waffle matress – MIL-TEC
SE FLERE AF WOLF TACTICAL LIGGERUNDERLAG – HER
Nedpakning af selvoppustelige liggeunderlag

Du har nu overnattet i naturen på det selvoppustelige liggerunder – sovet fantastisk – og nu kunne du godt tænke dig at vide hvordan du pakker det sammen, så det er klar til det næste eventyr. Mange anbefaler at liggerunderlaget ikke skal være foldet sammen, for ikke at “ødelægge” liggerunderlaget evne til at puste sig selv op. Dette kræver dog meget plads. Det vigtigste er bare at ventilen er lukket til. På den måde beskytter du underlaget for skidt og snavs, samt sikre ingen dyr flytter ind.

Forskellige typer at liggeunderlag

Der findes 3 underkategorier, når man taler liggeunderlag. Se mere nedenfor

 1. Selvoppustelige liggeunderlag
 2. Skum underlag
 3. Luftmadrasser

Skulle uheldet være ude og liggeunderlaget er revnet, så betyder det ikke at det ikke kan lappes. Hos WOLFTAC kan du købe lappegrej til dit liggeunderlag – SE MERE HER!

Overvejelser ved køb af ny liggerunderlag
 • Vægt og fylde

Måske skal du ud på en længere vandretur, så er vægten ret være relevant hvilke liggeunderlag du medbringer på vandretur. Derfor tag altid et kig på vægten af liggeunderlaget og det samme gælder fylden af underlaget. Det er især når liggeunderlaget er pakket ned i rygsækken.  

 • Varme

Liggeunderlaget skal isolere kroppen fra kulden der kommen nedefra. Et liggeunderlag isoleringsevne måles i R-værdi. Skalaen løber fra 1 til 10, jo højere på skalaerne jo mere isolere underlaget. Dog ses det ofte at liggeunderlagene R- værdi ligger i mellem 0-8.

HER KAN DU SE HVAD VI FORESLÅ R-VÆRDIEN SKAL VÆRE TIL DE FORSKELLIGE ÅRSTIDER:
 • Sommer: 0-2
 • Forår / efterår: 2-4
 • Vinter: 4-7
 • Ekstrem kulde: 7-10

Nu når du har fået styr på liggeunderlaget, som kan det være du mangler en sovepose – har kan du WOLFTAC udvalg af soverposer og her er der en video-guide til hvordan du holder varmen, hvis du skal afsted i de kolde vintermåneder eller nordpå. SE VIDEO GUIDE HER!


Pleje af liggeunderlag

Du kan øge levetiden på dit liggeunderlag hvis du selvfølgelig passer på det og plejer det efter brug. heldigvis er det nemt og ligetil.

Først og fremmest skal du søger for at dit liggeunderlag er rent og tørt. Det er klart, at det godt kan være en udfordring, når vi er ude på eventyr, men så tørre det ligeså snart du er hjemme igen. Ved at tørre liggeunderlaget sørger du for at det ikke bliver jordslået eller muggent.

Den bedste måde rengøre dit liggeunderlag er ved at tørre det af med en fugtig klud eller svamp. Brug lunkent sæbevand. Husk hvis du har et selvoppustelige liggeunderlag med en ventil, så luk ventilen til. Det forebygger at der ikke kommer vand ind.

Hvis dit liggeunderlag lugter dårligt. Det kan være bål lugt, så kan du med fordel hænge liggeunderlaget udenfor.

Husk at når liggeunderlaget skal tilbage i skabet, så skal det være helt tørt.

Hvis du har nogen spørgsmål vedrørende liggeunderlag er i meget velkommen til at kontakte os på [email protected]

Del indlægget:

Relaterede indlæg

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk