Outdoor Butik på historiske amaliegade

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WOLF TACTICAL - BLACK FRIDAY
Outdoor butik
Outdoor Butik København K.

SE UDVALGET HER

Danmark er et dejligt land. Vi er så heldige, at have 4 årstider, med meget skiftende vejr. Dette giver os muligheden for, at opleve naturens mange sider. Om det er iskolde nætter i januar måned hvor det er højst nødvendigt med vintertøj, vintersoveposer og vintertelte, eller om det er højsommer og hvor man kan sove under åben himmel natten lang, så kræver det en lang række forskellig gear og grej.

WOLF TACTICAL – vil sørge for, at du ikke går ned på fedt grej. Vi specialiserer sig i outdoor gear og grej, så alle dine eventyr kan ende lykkeligt. Vi har en hjemmeside med et stort udvalg af fedt gear og grej, “wolftac.dk”, men derudover har vi også et overskudslager af diverse militær, outdoor & overlevelses gear og grej, på Amaliegade 15, København K.

Vi tilbyder en lang række stærke brands til militær og outdoor entusiaster, b.la. danske Deerhunter & finske Savotta.

Historiske amaliegade – en stor del af danmarks historie

OUTDOOR OVERSKUDSLAGER – KØBENHAVN K

Outdoor overskudslager – København K, eller på wolftac.dk, er det muligt, at få alt fra førstehjælp, kompas, soveposer, mad, outdoor køkkengrej, regntøj og rygsække. Vi har alt det der skal til for, at du kan overleve i den barske natur.

Vores outdoor butik i København, ligger som sagt på historiske Amaliegade. Amaliegade og det nærliggende område har en stor dansk historie bag sig. Amaliegade strækker sig fra Sankt Annæ Plads over Amalienborg slotsplads til Esplanaden. Amaliegade ses for første gang i en ældgammel bebyggelses plan fra 1649.

Dengang var navnet på gaden dog Danmarksgade. Her fik vores tidligere dronning, Dronning Sophie Amalie, anlagt de haver, som før svenskernes belejring i årene 1658-1660 havde ligge nær Vesterport. I denne periode byggede man også lystslottet Sophie Amalienborg, som dog nedbrændte i år 1689.


Amalienborg

OUTDOOR OVERSKUDSLAGER – KØBENHAVN K

Efter den forfærdelige brand var det kun det store haveanlæg, samt kirken på østfløjen der havde overlevet. Kirken blev anvendt af hæren indtil 1706. Christian d.5 havde dog et drømmeprojekt, som han ville føre til livs. Han ville opføre et nyt stort residens slot på Amalienborg området.

Omkring år 1690 havde Danmark endelig fået et nogenlunde sundt forhold til Sverige, og derfor blev det muligt, at den svenske hofarkitekt Nicodemus Tessin den yngre, kunne fremlægge sit forslag til et stort trefløjet slot. Desværre manglede der penge til gennemførslen og efter Christian d.5’s død blev de store planer lagt væk.

Christian d.6 havde ingen interesse for haveanlægget på Sophie Amalienborg grunden. I disse år var der flere københavnske købmænd og skibsredere der ytrede sine tanker om at bebygge den store ubenyttede grund. Dette blev først ført til livs da Frederik d.5’s kom til magten, og i disse år ville man markere den Oldenborgske kongeslægts 300-års jubilæum, ved at anlægge en helt ny bydel, som vi kender som Frederiksstaden. Kongeslægten ville skabe et monumentalt kvarter med en pragtfuld kirke som vi kender som Marmorkirken.

Frederiksstadens gader er bygget til, at mødes i en central plads, der skulle omgives af fire store palæer. Disse fire palæer er vores dages Amalienborg.

Arbejdet med alle fire palæer begyndte i 1750 og stod færdigt cirka 10 år efter.

De fire palæer blev oprindeligt opført som adelsboliger, men blev overtaget af Kongefamilien efter Christiansborgs brand i 1794.

Hvert palæ har en hovedport og en køkkenport; hovedportene ligger ved Amaliegade, køkkenportene ligger ved Frederiksgade. Da Amalienborg blev overtaget af det danske kongehus i 1794, efter Christiansborgs slots brand. Det var dog først efter Påskekrisen i 1920, at Amalienborg blev kongehusets permanente residens.


Det gule palæ – Amaliegade

OUTDOOR OVERSKUDSLAGER – København K

Hos WOLF TACTICAL, er vi meget glade for vores historiske lokation. Udover skønne Amalienborg med den store danske historie, så er vi også placeret meget tæt Det Gule Palæ.

Det Gule Palæ er en bygning beliggende i København K, på Amaliegade. Det gule Palæ blev bygget i årene 1759-64.

I 1810 erhvervede Frederik d.6 palæet, for at det gule palæ skulle tjene som gæstebolig for den kongelige families slægtninge. I 1837 flyttede Christian d.9 ind i palæet, hvor han boede med den kongelige familie indtil 1865. De fik derefter residens på Amalienborg slot.

Herefter blev Det Gule Palæ indrettet som bolig for Frederik d.8. Da han så blev gift i 1869 med Prinessese Louise af Norge og Sverige, blev palæet indrettet som bolig for kronprinseparret.

Det Gule Palæ blev igen gæstebolig for kongens slægtninge, når de besøgte ham, og i stueetagen indrettedes lejligheder til hans brødre prinserne Hans og Vilhelm af Glyksborg.

 I 1885 blev kong Christian d.9’s yngste søn, marineofficeren Prins Valdemar & Prinsesse Marie af Orleans, hertugen af Chartres’ datter gift, og det nygifte par fik kort efter bolig i Det Gule Palæ, der blev indrettet komplet i datidens moderne stil med mange forskelligartede småting og fotografier, eksotiske møbler og malerier mellem hinanden, en blanding af et fornemt hus og et kunstneratelier.

Efter prinsessens død i 1909 og efter at børnene havde giftet sig og flyttet til andre dele af København, faldt der mere stilhed over palæet.

Idag ejes Det Gule Palæ af staten – gennem Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme og rummer Hofmarskallatet.


Læs mere om Amaliegade og historiske Frederiksstaden lige hér!

TØJ & TASKER TIL KVINDER - WOLF TACTICAL
Wolf Tactical – Outdoor butik

Wolf Tactical – Tæt på det hele

OUTDOOR butik – KØBENHAVN 

Vores outdoor butik med outdoor gear og grej, er som sagt på historiske Amaliegade 15. 
Nærliggende er b.la. Kongens Nytorv, Ofelias Plads og Marmor Kirken.

Vores Outdoor butik er let tilgængelig. Der er b.la. metro station lige ved Kongens Nytorv & ved Marmorkirken, og derudover en stor parkeringskælder lige ved Ofelias plads / Sankt Annæ Plads.

WOLF TACTICAL - BLACK FRIDAY

OUTDOOR butik – København K

Del indlægget:

Relaterede indlæg

Bliv en del af ulveflokken

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk