Find den rigtige sovepose og ligge underlag

3 sæson sovepose Defence 4 Carinthia
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email


Sovepose, liggeunderlag og grej!

Vi har alt du kan komme i tanke om på shoppen!

Soveposer kommer i utroligt mange varianter og den rigtige sovepose til den rigtige aktivitet kan være afgørende for din succes og for en god mindeværdig oplevelse.

 

Derfor hjælper vi dig her med at finde den rette sovepose og det rette liggeunderlag.

 

Besøg også gerne vores adresse på Amaliegade 15, 1256 København for mere inspiration og råd.

 

 

Sovepose, liggeunderlag og grej!

 

Vores funktionsdygtige soveposer og liggeunderlag er en ekstraordinær luksus at medbringe. Både i Nordens smukke natur eller sydens destinationer, uanset om det er sommer eller vinter.

 

At kunne rejse let med en sovepose og et liggeunderlag, gør dig fleksibel i form af at kunne slå lejr næsten hvor som helst. Med disse produkter øger du levestandarden undervejs på din tur såvel som kvaliteten i din restitutionstid. Det er en uundværlig fordel at have prioriteret en fornuftig sovepose såvel som et godt liggeunderlag. Disse gør rejsens hvile timer meget mere komfortable og fordelagtige.

At sove på hårde underlag og i barsk natur kan gøres lige så blidt og behageligt, som at ligge i sin egen seng. Blot i den smukke natur og ude i det fri. Komfort på din rejse hjælper dig til en positiv tilgang til turens udfordringer. Herigennem får du mere overskud hvortil der medfølger færre fejlagtige beslutninger på turens gøremål, såvel som et meget større energi niveau. Alt dette af blot at prioritere en bedre sovepose og et fornuftigt liggeunderlag. Disse to ingredienser kan styrke din tur på mange måder. Der både styrker turen i underbevidstheden såvel som til de praktiske formål. 

Se vores udvalg af soveposer hér!

 

Vi har hos Wolf Tactical derfor valgt at tilbyde en bred variation i alt fra prisklasser, funktionalitet og design typer. Alt sammen kan skræddersyes til lige netop dit behov. På den måde kan vi sammen sørge for at du finder lige præcis de produkter, du kan finde bedst gavn i at købe.

 

Derfor har vi i dette indlæg samlet et par populære bud på gode soveposer, gode liggeunderlag m.m. Vi har en løsning til alle, uanset om du går efter standard udstyr, middel udstyr eller ekspert udstyr. Læs med og se vores forslag til løsninger længere nede.

 

Skal du rejse i nordens barske kulde med vild natur og varieret vejr? 

Så kan du med fordel benytte dig af vores kollektion af vintersoveposer og udstyr til mere ekstreme forhold. Vi har soveposer, som kan holde dig varm helt ned til -25 grader! Det er vigtigt at kende omstændighederne, når man skal ud og overnatte i naturen.
Skal rejsen foregå i sydens varme med varme nætter og mange solskinstimer,  har vi også hertil fornuftige produkter der kan gøre rejsen mere komfortabel. Vi har et bredt udvalg af soveposer og ligge underlag der kan benyttes til disse formål.

Du kan inden afrejse med fordel undersøge dine behov for hvor størrelse, varme, åndelighed, i hvilket terræn det skal anvendes osv. Herudover så spørg gerne dig selv hvor meget du prioriterer komfort, vægt af produkterne samlet, vægt individuelt m.m. Ligegyldigt hvad du vægter mest og hvilke prioriteringer du har til netop den tur, som står for døren er vi klar til at hjælpe dig godt på vej og tilbyder dig lige netop det produkt du ønsker allermest.

Vi har masser af lækre Soveposer og Ligge underlag i alle prisklasser, størrelser og typer. Vi har både sommersoveposer og vintersoveposer, samt inderposer og termo liggeunderlag. Vi har soveposer fra bl.a. CarinthiaMil-Tec og Savotta.

 

Flere forslag til sikre valg fra vores outdoorshop!

Vi har her samlet 3 gode bud på soveudstyr, så der er noget for enhver smag, uanset om du går efter:

 • Et godt bud på soveudstyr til en god pris
 • Et godt bud på populært standard soveudstyr
 • Et godt bud på eksklusivt ekspert soveudstyr
 

Læs videre for et par populære anbefalinger fra vores webshop!

 

Et godt bud på soveudstyr til en god pris

EXPLORER′ TREKKER – MIL-TEC (499 kr.)

køb sovepose

 

Denne sovepose fra MIL-TEC fungerer perfekt til forår og efterår. Soveposen har en let vægt på kun 1.700g. Soveposen er et rigtigt godt bud hvis du er på udkig efter en god sovepose til forår eller efterår, der har alt hvad du behøver til en god pris. Et godt valg af sovepose der dækker de mest allround behov til et par overnatninger i det fri. Selvom der findes gode sommersoveposer der er billigere end ‘Explorer’ Trekker ´, så får du her en virkelig god sovepose til en billig pris, hvis du skal have en sovepose egnet til andet end sommersæsonen. Denne sovepose giver dig en forsikring om at lynlåsen ikke går hurtigt i stykker og at foret i soveposen forbliver fordelt rundt i de indvendige syninger uden at klumpe sig sammen og dermed med tiden miste evnen til at holde dig varm.
Produktets specifikationer:
Mål 220 x 80 x 55 cm.
Pakningsstørrelse: 36 x 22 cm
Vægt: 1.700g
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/koeb-sovepose-explorer-trekker-mil-tec/

 

 

OD SELF INFLATABLE MATRESS – MIL-TEC (249 kr.)

Liggeunderlag selvoppustelig

 

Dette selvoppustelige liggelunderlag fra MIL-TEC er vores bud på et godt allround liggeunderlag til dig der gerne vi have en god nattesøvn i det fri, uden at skulle betale for meget for at tilføje nyt udstyr til din oppakning. Liggeunderlaget kommer med en ventil som du bare skruer på og så puster det sig selv op på kort tid. En god investering for at komme væk fra den kolde jord og få ekstra komfort, billigt!
Produktets specifikationer:
Mål: 185 x 50 x 3 cm
Sammenrullet str.: 55 x 13 x 11 cm
Vægt: 1.350 g
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/liggeunderlag-selvoppustelig/

 

OD SELFINFLATABLE PILLOW – MIL-TEC (89 kr.)

 

Denne lille oppustelige pude er virkelig et handy lille supplement til at give dig en god nattesøvn ude i naturen. Den er selvoppustelig og er let at pakke og fylder ikke meget ekstra i tasken sat i forhold til hvor meget den ekstra komfort giver når du skal overnatte i det fri.
Produktets specifikationer:
Mål: 38 x 22 x 8,5 cm
Pakningsstørrelse: 25 x 10 x 9,5 cm
Vægt: 243 g
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/outdoor-pude-mil-tec/

 

PAKKETILBUD – SOVEPOSE, LIGGEUNDERLAG & PUDE (699 kr.)

I øjeblikket fører vi et pakketilbud på de selvsamme produkter som er beskrevet ovenover, så du får endnu mere værdi for pengene. Står du og mangler mere end én af tingene, så tjek vores pakketilbud ud!

sovepose og liggeunderlag

 

Dette stærke pakketilbud inkluderer de ovennævnte:
OD SELFINFLATABLE PILLOW – MIL-TEC
′EXPLORER′ TREKKER – MIL-TEC
OD SELF INFLATABLE MATRESS – MIL-TEC
I dette pakketilbud får du alt hvad du skal bruge for en god outdoor nattesøvn. Her har du en rigtig god start hvis du gerne vil have en god startpakke til dit eventyr i naturen. Alternativt kan du opdatere dit nuværende sæt på en billig måde og stadig få kvalitet for pengene med vores tilbud.
Se link for tilbuddet her: https://wolftac.dk/product/sovepose-og-liggeunderlag/

 

Generelt holder vi meget af MIL-TEC hos Wolf Tactical og vi fører mange produkter fra dette brand, fordi vi har erfaring for at deres produkter har en rigtig god kvalitet til prisen og holder hvad de lover!

Et godt bud på populært standard soveudstyr

SIOUX 400 SYN – VAUDE (799 kr.)

syntetisk sovepose

 

Her er vores bud på en god sovepose i standardklassen. Vaude er et tysk mærke der producerer bjergsportsudstyr og har mere end 45 års erfaring. Derfor har vi valgt at have flere soveposer fra dette gode brand på webshoppen, så du kan få denne type sovepose i forskellige varianter, hvis du er på udkig efter lidt mere. Soveposen er med fiberfyld og egner sig godt til 2 sæsoner. Den vil dække dine behov fra sent på foråret til tidligt på efteråret uden problemer. Soveposen har ‘mumieform’ hvilket betyder at den bliver smallere nede ved fødderne. Dette hjælper med at holde på varmen, så der ikke er overskudsplads i soveposen, som din kropsvarme har svært ved at varme op. Soveposen er miljøvenligt fremstillet.
Produktets specifikationer:
Vægt: 950 g
Fyld vægt: 400,00 g
Længde: 220,00 cm
Skulder bredde: 80,00 cm
Fod bredde: 55,00 cm
Temperatur komfort: 8 °C
Temperatur grænse: 3 °C
Temperatur Ekstrem: -11 °C
Pakkestørrelse: 34 x 20 cm
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/syntetisk-sovepose-fiber-sioux-400-syn-vaude/

 

AEROS™ PREMIUM LARGE – SEA TO SUMMIT (239 kr.)

hovedpude

 

Denne oppusteligt hovedpude fra Australske Sea to Summit, er et fantastisk supplement til din oppakning og giver et kæmpe boost til din komfort når du skal overnatte i det fri. Hovedpuden er blød fordi den udover de horisontale tuber med luft også er udstyret med syntetisk fyld der højner komforten og forhindrer sved og fugt i at ophobe sig. God støtte til nakke og hoved.
 
Produktets specifikationer:
Fås i farverne Lime eller Navy blue.
Materiale: 50D blød polyester
Mål: 42 x 30 x 13 cm.
Pakvolume: Ø8 x 10,5 cm.
Vægt: 114 gram
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/hovedpude/

CAMP MAT S.I.™ – SEA TO SUMMIT (499 – 599 kr.)

Sea to summit camp mat si

 

Dette liggeunderlag er en af vores personlige favoritter hos Wolf Tactical. Her får du virkelig en imponerende komfort når man tager i betragtning at det ‘bare’ er er et selvoppusteligt liggeunderlag du benytter. Samtidig med den høje komfort kan liggeunderlaget benyttes året rundt på grund af den høje R-værdi og et specielt materialevalg gør at liggeunderlaget har en meget lav vægt, samtidig med den høje komfort. Som en sidste lækker feature har liggeunderlaget en multifunktionel høj flowhastighedsventil der giver hurtig oppustning, tømning og let finjustering. Liggeunderlaget kommer i to størrelser: Regular og Large, og dette afgør om prisen er 499 kr. eller 599 kr.
Produktets specifikationer:
R-værdi: 4.2
3,8 cm tyk
Inkluderet Pillow Lock ™ system fastgør Sea to Summit puder til måtten
Inkluderer reparationssæt Delta ™ Core-V ™ -teknologi
Robust og slidstærk 75D polyester med ekstruderet lamineret TPU anvendt på toppen og bunden
Lille lodret Delta ™ Cores ™ i kropskontaktområder (skuldre, hofter og fødder) holder dig varmere
Større lodrette Delta ™ Cores ™ i kontaktområder, der ikke berører kroppen, reducerer måttens vægt og bulk
Måtte: 100% polyester med TPU-laminering; Ventil 100% TPU; Isolering: 100% polyurethanskum; Stofsæk: 100% polyester
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/sea-to-summit-camp-mat-si-liggeunderlag/

 

Et godt bud på eksklusivt soveudstyr

DEFENCE 4 – CARINTHIA 1399 kr.

3 sæson sovepose

 

Carinthia er generelt i toppen af markedets brands for soveposer og meget andet grej. Denne 3 sæsons sovepose er en top seller indenfor kategorien og det er ikke tilfældigt at Forsvarets enheder benytter denne sovepose i større og større udstrækning. Den er virkelig pengene værd! Soveposen er god til dig der ikke ønsker at løbe en risiko ved at dit udstyr er blevet slidt og ikke længere lever op til de krav du stiller. Defence 4 holder sin høje kvalitet i mange år. Det taktiske udseende gør den velegnet til den militære sektor, men egner sig selvfølgelig også til et krævende outdoor eventyr. Den karakteristiske centrerede lynlås er ekstremt robust og materialet på yderdelen af soveposen er kraftigt vandafvisende. Den beskytter imod vind og fugt som kun få soveposer til denne pris gør. -15 celsius er komfortgrænsen, men ekstreme brugere klarer sig med DEFENCE 4 selv i -36 celsius. Et par grader koldere end DEFENCE 6, men stadig en rigtig god 3 sæson sovepose.
 
Produktets specifikationer:
Størrelser: M, L
Udvendige mål (cm): 215/85/57 (M), 230/87/60 (L)
Vægt (g): 1.850 (M), 2.000 (L)
Komprimeret størrelse (cm): 25×30 (M), 25×32 (L),
Temperaturområde comf-lim: -15 ° C
Vand- og vindafvisende ydre betræk
Differentialskæring
Låg med lynlås
Kan kombineres med den tropiske sovepose (som soveposesystem)
Trapesformet foddel
Lynlås opvarmningsbjælke
Anti-fældebånd
2-vejs lynlås
Termofleks
2-lags konstruktion
Packsack inkluderet
Se produkt her: https://wolftac.dk/product/3-saeson-sovepose-carinthia-defence-4/

Er du generelt interesseret i soveposer eller grej fra Carinthia?

Vi har et stort udvalg af fantastiske soveposer fra dette brand. Alt fra 1399 kr. og op til ekspert udstyr til over 5000 kr. I den dyreste ende af skalaen får du udstyr der egner sig til de sværeste og mest krævende forhold, til fjerne egne af verden samt professionelle ekspeditioner. Tjek det ud her: https://wolftac.dk/product-category/brands/carinthia/

VINTER SOVEPOSE TILBUD – SOVEPOSE OG LIGGEUNDERLAG (1598 kr.)

Vinter Sovepose tilbud - sovepose og liggeunderlag

 

Hvis du er interesseret i Defense 4 soveposen i forvejen, kan du med fordel tjekke vores pakketilbud ud på Defense 4 soveposen og dette DARK BLUE THERMO MAT “EXPLORER” fra MIL-TEC. Selvom der findes dyrere liggeunderlag på markedet der måske har flere features får du her et liggeunderlag med i pakketilbuddet der stadig har en rigtig god kvalitet og alle de features som rutinerede outdoorfolk efterspørger. Liggeunderlaget er selvoppusteligt og ydret er kraftigt så kvaliteten kan holde længe. Der er to elastikbånd du kan bruge når liggeunderlaget skal foldes sammen og reperationssæt medfølger også. Altså et stærkt tilbud til dig der gerne vil have en sovepose i særklasse samt et godt liggeunderlag med i handelen. Defense 4 Sovepose fra Carinthia og liggeunderlag fra MIL-TEC.
Soveposen i tilbuddet er Carinthia Defense 4. 
 
Liggeunderlagets specifikationer:
Overdel: 100% polyester, polyurethanbelagt
Påfyldning: åbencellet polyuretanskum
Mål: 200 x 66 x 6 cm
Pakningsstørrelse: 65 x 24,5 cm
Vægt: ca. 2.500 g
Se tilbuddet her: https://wolftac.dk/product/vinter-sovepose-tilbud-sovepose-og-liggeunderlag/

SPARK SPIII – SEA TO SUMMIT (3799 – 4199 kr.)

Sea to summit spark sp iii

 

De ultralette og tekniske soveposer i Sea To Summits Spark ™ Serie er et bud for de virkeligt seriøse eventyrere eller professionelle folk der skal bruge en sovepose der performer i en klasse langt over gennemsnittet. Soveposen er designet til at holde dig varm og samtidig minimere pakkens vægt og størrelse, ligesom andre af vores gode soveposer, men i dette tilfælde får du en tyk lækker sovepose, der har lettere vægt end de fleste. med en imponerende vægt på kun 665g er soveposen lettere og kan komprimeres meget i forhold til størrelsen. Soveposen har mumieform til effektiv isolering og den giver ekstra plads til lag tøj eller ekstra frirum. Serien har fået opdateret sin størrelse så soveposerne giver ekstra plads til både skuldre og hofter, mens den stadig opretholder isoleringseffektivitet.
Produktets specifikationer:
Inkluderer letvægts Ultra-Sil ™ Nano-kompressionspose til kompakt opbevaring  
Max. personlængde <183 cm (Regular), <198 cm (Long) SPARK SP3
Spark SP3 Specifikationer for regular size:
Anbefalet brugerhøjde: op til 183 cm
Pakkedimensioner: ø15 x 35 CM
Volume sammenpakket: 4.6 L
Sammenpakket kompressionspose volume: 6 to 2 L
Vægt: 665 G
Inderfyld vægt: 430 G
Invendig brystomkreds: 155 CM
Invendig hofteomkreds: 135 CM
Invendig fodomkreds: 94 CM
Specifikationer for soveposen i LONG udgave ses på produktannoncen.
Se produktet her: https://wolftac.dk/product/spark-sp3/

 

Vi forhandler også flere varianter fra Sea To Summits SPARK Serie. Den største forskel på hvilken sovepose du skal vælge i serien afhænger af hvilke krav du stiller til hvor mange frostgrader soveposen skal kunne holde dig varm i. Serien af soveposer går helt ned til -36 grader og er stadig effektive. Prisen afhænger af soveposens størrelse.

SPARK serien kommer i følgende udgaver:

 • SPARK SPI – SEA TO SUMMIT (2099 – 2499 kr.)
 • SPARK SPII – SEA TO SUMMIT (2749 – 2999 kr.)
 • SPARK SPIII – SEA TO SUMMIT (3799 – 4199 kr.) – Beskrevet her i bloggen
 • SPARK SPIIII – SEA TO SUMMIT (4499 – 4999 kr.)

 

Forbered dig inden valg af sovepose og liggeunderlag

 

Der er ikke noget mere frigørende end at rejse med kun en taske. Du har alle dine vigtigste ting lige inden for rækkevidde, og det tvinger dig til at afskære mange af livets tilsyneladende nødvendige forbrugsvarer, som sandsynligvis vil vise sig at du godt kan leve uden. Ingen forstyrrelser, ingen hverdagsstress, bare dig afsted på en eventyrlig rejse.
Det er til alles fordel let og overskueligt at finde rundt på vores hjemmeside og at læse på vores udvalg af soveposer og ligge underlag. Surf blot rundt i vores online udvalg, find frem til nogle forslag og inspiration til netop dine kriterier. Så finder vi sammen det helt rigtige grej til lige netop din rejse. På denne måde sørger vi sammen for at du er korrekt påklædt til turens strabadser. 

Måske er du i tvivl, bare rolig – vi ved hvad vi snakker om og har gjort os specialister i denne kategori og kan hjælpe dig med:

 • Letvægtssoveposer
 • 2-3 sæsons soveposer
 • Vintersoveposer
 • Termoliggeunderlag
 • Inderposer til soveposen
 • Selvoppustelige liggeunderlag

Vi har desuden også en sovepose, som kan rumme alle størrelser! Det er vigtigt at man ikke føler sig indeklemt eller trængt i sin sovepose. Og der skal være en vis rummelighed for at man kan sove behageligt.

 

Størrelsen betyder noget

 

Ikke kun stoffet i din sovepose er vigtigt. Størrelsen betyder også noget. Din sovepose skal passe til din krop. Hvis soveposen er for stor, kommer kold luft ind. Hvis den er for lille, er den ikke behagelig, hvis soveposen ikke dækker hele din krop. Hvis den er for lille, vil det medføre det sørgelige resultat at du fryser. Den perfekte størrelse er derfor naturligvis ønskelig.

 

Når sommeren kommer, er det soveposetid! Behagelige temperaturer, lejrbål under stjernehimmelen er en af de smukkeste ting om sommeren. Det betyder ikke noget, om du er på ferie, i bjerghytte eller på farten: en sovepose eller ligge underlag er altid en god investering.

 

Det er ingen overraskelse – med en sovepose er det muligt at sove, hvor du vil. Ved havet, i bilen eller på toppen af bjerget. Uanset hvad du er til, så er det vigtigt at have den rigtige sovepose og det rigtige liggeunderlag.

Vi har også ligge underlag og grej! 

 

Det er følelsen af at være fri – Du har begge dine hænder fri, og du trækker ikke konstant noget bag dig. Ligegyldigt hvilket terræn du krydser. Vil du aldrig gå med irritationen over høje eller ustabile hjul bag dig fra en standard rejsebagage. Som javist ruller nemt derud af på lufthavne og hotelgulve. Men hvad så når du stiger ud af taxaen, og skal trække din rullekuffert hen over de mange brostensbelagte veje i Paris eller op ad de stejle bakker på Tenerife? Med den rigtige rygsæk pakket med det helt rigtige grej og dertilhørende sovepose og ligge underlag kan du krydse næsten ethvert terræn, frit og ubesværet.

 

Du bliver flexibel – Du tager mindre plads på flyet eller i den offentlig transport. Du vil generelt føle dig mere fri og så er der den ekstra fordel, at du ikke ligner en ”out-of-place turist”. Det opfordrer dig til en mere eventyrlig livsstil da du altid er klar til at gå på nye opdagelser. Du kan nemt fange det tog, der er ved at køre uden dig, uden at du skal løbe akavet sidelæns med en rullekuffert eller to.

 

Uanset om du er en ny rejsende, der er klar til din første ”one backpack adventure”, en ”nu sælger-jeg-alt-mine-ting-og-kommer-resten-i-en-enkel-rygsæk” – fase, eller et sted derimellem, så er det vigtigt at have den bedste rejserygsæk, der fungerer for dig. Til netop den tur der står og venter på at blive skudt i gang.

 

Er du interesseret i uddybende detaljer om typer af soveposer, så kan du læse videre om:

 • Letvægtssoveposer
 • 2-3 sæsons soveposer
 • Vintersoveposer
 • Inderposer til soveposen
 • Liggeunderlag

camping tent on cliff during golden hour

________________________________________________________________

 

Letvægtssoveposer

Det er blevet mere almindeligt iblandt entusiaster at spare plads i rygsækken ved at anskaffe sig en letvægts sovepose. Som erfaren outdoortype finder man hurtigt ud af at der til tider kan være fordele i at spare på vægten og pladsen, alle steder hvor det kan lade sig gøre. Derfor kan et letvægts sovepose være en god investering!

Man kan få letvægtssoveposer både til vinterbrug og sommerbrug.

 

Karakteristika for en letvægtssovepose?

Letvægtssoveposer fremstilles af letvægtsmaterialer, og betegnes ofte som ‘Ultralight’ soveposer. Formålet er at spare på vægten og den sammenpakkede soveposes plads i rygsækken.

Hvorfor er en letvægtssovepose smart?

Denne type sovepose kan have en forbavsende god effekt til at holde dig varm, selvom den fylder mindre og er lettere end andre typer soveposer på markedet. Dog skal soveposen passe til den opgave eller oplevelse du skal ud på. En sommertur i Danmark kan være et godt sted at starte når du skal gøre dig erfaringer med letvægtssoveposen. Alternativt kan du som lidt mere øvet outdoortype godt sammenligne dine oplevelser med forskellige årstider, destinationer og soveposer og herigennem finde frem til et sikkert bud på en letvægtssovepose.

 

Hvis dit planlagte eventyr indeholder ekstreme vejrforhold eller omstændigheder skal du være helt sikker på at du ved hvad du gør hvis du vælger at gå på kompromis med vægten. Man løber en uheldig eller måske farlig risiko ved at din sovepose ikke opfylder dine behov for varme når du er afsted.

 

Letvægtssoveposen kan dog være en fremragende opgradering til dit grej hvis du har erfaring med hvilken destination dit eventyr går til og hvilke behov for varme du har på forskellige tider af året.

Vælg den rigtige letvægtssovepose

Letvægtssoveposer kommer i alle udgaver. Du kan både få en letvægtssovepose enten som sommersovepose, 3 sæson sovepose eller vintersovepose. Dit valg af sovepose kommer i sidste ende an på hvilken temperatur du skal udsættes for når du tager på eventyr.

 

Letvægts sommersovepose

Denne type sovepose vil for eksempel egne sig godt hvis du skal bruge en sovepose til indendørs brug eller til dit eventyr om sommeren. Fordelen ved denne type er at den giver god åndbarhed så dine ventilationsmuligheder er bedre når du ligger i posen.

 

Letvægts 3 sæson sovepose

Denne soveposetype i letvægtsserien er det mest allround valg, fordi den selvfølgelig egner sig bredt til en stor del af året. Med denne type sovepose når du rigtigt langt på de fleste udflugter hvis du vel at mærke har det rigtige underlag og den rigtige afskærmning, i form af telt eller tarp.

 

Letvægts Vintersovepose

Som tidligere nævnt anbefaler vi kun denne type sovepose hvis du er erfaren og med sikkerhed kender dine behov ved den type udfordring eller eventyr du skal på. Typisk er denne type din mulighed for at finde en vintersovepose der fylder mindre, har lettere vægt og stadig en lille mulighed for ventilation.

 

Se vores udvalg af letvægts soveposer her

 

2-3 sæson sovepose

 

Karakteristika for en 2-3 sæsons sovepose?

Som navnet indikerer passer denne type sovepose til 2 eller 3 sæsoner og der er selvfølgelig tale om de 3 varmeste sæsoner. forår, sommer og efterår. Denne type sovepose har som regel god isolering ved fødderne så varmen ikke forsvinder ud igennem bunden af soveposen. Nogle modeller har også ekstra isolering ved hofterne og en varmekrave øverst der hjælper dig med at holde varmen oppe omkring hovedet.

Hvorfor er en 2-3 sæsons sovepose smart?

Denne sovepose er din mulighed for ikke at skulle eje for mange forskellige soveposer, men have én rigtig god sovepose der egner sig til det meste. I nogle tilfælde vil en god 3 sæsons sovepose også kunne bruges om vinteren ned til frysepunktet eller måske max ned til -3 eller -5 grader og stadig kunne holde dig anstændigt varm. Fordelen ved denne type sovepose er at den som regel er mere åndbar end hvis du køber en tyk vintersovepose og satser på at bruge den i andre sæsoner end vinteren. Desuden fås nogle 2-3 sæsons soveposer i meget lettere vægt end vintersoveposerne.

Vælg den rigtige 2-3 sæsons sovepose

Det kan godt være afgørende hvilken sæson du skal sove ude i, men med denne kategori er det generelt lidt sværere at vælge forkert, fordi typen af sovepose generelt er meget mere allround end de andre kategorier. Dog skal du være opmærksom på at nogle producenter skelner imellem soveposer som 2 sæsons soveposer og andre sælger dem som 3 sæsons soveposer. Hold øje med dette når du vælger din sovepose.

Se vores udvalg af 2-3 sæsons soveposer her

Vintersovepose

 

Karakteristika for en vintersovepose?

En vintersovepose egner sig godt i de tilfælde hvor du kommer til at opleve frost, eller at dit eventyr med sikkerhed kommer til at have et klima under frysepunktet. Vintersoveposer kommer i forskellige slags. Alt der dækker soveposer der egner sig til lige under frysepunktet og helt ned til -40 grader. Som regel er fyldet tykkere og vægten på soveposerne i vinterudgave fylder generelt mere i rygsækken.

Hvorfor er en vintersovepose smart?

Minusgrader når du overnatter udendørs kan være et vidt begreb. En sovepose til minusgrader er ikke bare en standardløsning, fordi der findes mange detaljer der er afgørende for din komfort når du overnatter udendørs. Der findes nemlig både ‘komfort’ temperatur, ‘limit’ temperatur og ‘ekstrem’ temperatur. Hvis du vælger en 2-3 sæsons sovepose kan du ikke være sikker på at du stadig har en sovepose der er tilstrækkelig varm hvis dit eventyr går et sted hen hvor der kan være store temperaturudsving. Derfor er en vintersovepose den sikre løsning i kulden. En vinterspovepose er som regel ikke kun egnet til én af de 3 typer temperaturbetegnelser, men dette er derimod en skala for hvilke temperaturer din sovepose kan klare så temperaturen er komfortabel, lige ved grænsen af komfortabel, eller den absolutte grænse under ekstreme forhold.

Vælg den rigtige vintersovepose

Eftersom at du kan købe soveposer fra alt der starter ved lige under frysepunktet og ned til ekstrem frost som  professionelle ekspeditioner oplever, kan det være svært at navigere i hvad du skal bruge. Når producenter skal angive detaljer for hvordan din vintersovepose kan holde dig varm, har nogle producenter har deres egen standard for hvornår en sovepose lever op til de forskellige termer ‘komfort’ temperatur, ‘limit’ temperatur og ‘ekstrem’ temperatur. De fleste indekser er lavet så der er forskel på anbefalede temperaturer for mænd og kvinder.

 

Komfort temperatur:

Er den laveste temperatur som stadig giver komfort for den gennemsnitlige kvindelige bruger og er et udtryk for hvilken temperatur du stadig kan sove komfortabelt ved, hvis du vil være på den sikre side.

 

Limit temperatur:

Er grænsetemperaturen for den gennemsnitlige mandlige bruger og er et udtryk for hvilken temperatur som soveposens grænse går til, uden at det går ud over din nattesøvn, men her vil du ikke længere være helt sikker på at soveposen giver dig den helt optimale restitution.

 

Ekstrem temperatur:

Er temperaturer for eksperter eller særdeles erfarne folk der ved hvad der skal til for at klare kulden. Dette er den absolutte grænse for hvad soveposen kan klare hvis du skal kunne sove i den. Her er komfort og restitution begreber der er svære at garantere, så angivelsen af temperaturen afhænger af mange faktorer under disse forhold.

 

Vi anbefaler at man vælger en sovepose der måske kan klare en anelse flere frostgrader end man forventer at skulle ud og overnatte i. En vintersovepose kan også bruges på andre tidspunkter i løbet af året, hvor den kan fungere som det sikre valg hvis du tror dit eventyr kommer til at indeholde temperaturudsving. Vintersoveposen kan i denne type tilfælde lynes mere eller mindre op og du kan sove mere eller mindre afklædt for at termoregulere og opnå den temperatur du har brug for. Den optimale temperatur til et klassisk valg af vintersovepose vil være en sovepose der kan klare nattetemperaturer ned til omkring -15 grader. Hermed er du forberedt på udendørs overnatning om vinteren i Danmark eller på udenlandske eventyr, der ligner det danske klima om vinteren. De dyreste og mest ekstreme vintersoveposer kan stadig være effektive helt ned til -40 grader.

 

Se vores udvalg af vinter soveposer her