Vandreture omkring Århus

Har du brug for lidt inspiration til vandreture omkring Århus på max 10 km, hvor du kan tage dine børn med, så kan du se en oversigt over ture i Århus området.

Det kan være svært at finde på ting at lave

I disse tider, hvor man virkelig skal man skærme sig så meget som muligt og børnene er hjemsendt, kan det være svært at finde på ting at foretage sig. Også selvom ungerne har fået lavet skema og lavet lektier, så er de ikke lige så udkørt, som de plejer. Dette er fordi at de ikke kommer ud i den friske luft og får rørt sig. Der er mange forældre, som bruger turen til og fra skole, vuggestuen eller børnehaven til at få rørt børnene.

Måske har du prøvet alt fra maling, brætspil og diverse andre indedørs spil. Men det bliver også hurtigt kedeligt.

Farveblyanter til maling

Hvis du er løbet tør for ideer til hvad du skal lave med børnene i disse tider, kan du slippe dem fri i naturen. Det har vist sig fra utallige undersøgelser at børn har godt af at komme ud og få rørt sig. Du skal selvfølgelig ikke tage dine børn ud, hvis de er det mindste smule syge, så er det bedst at holde dem indendørs.

Gør børnene nysgerrige

Vi har et par eksempler på nogle steder i vandreture omkring Århus området, hvor du kan komme ud på korte ture. På disse ture kan du eventuelt sætte en skattejagt op, sæt sværhedsgraden til den passende alder. Lave en leg ud af at finde blomster og fugle. Dette gør børne mere nysgerrig

Husk at få pakket: madpakken, drikkedunk, snacks, lille rygsæk og ekstra sæt tøj

Mols Bjerge-stien

En længere rute, men super god vandresti. Flot udsigt og så kan man bare vende om, når man mener det er tid. Ruten er bundet sammen af buslinje 123, så det er let at komme tilbage til sit udgangspunkt.

Mols bjerge i og omkring Aarhus

Strandskoven

Her kan du tage på skovtur på stranden og nyde det bedste fra begge verdener – bølgeskvulp og skovens dybe stille ro. Neden for skrænten på selve stranden finder du Kristuskilden, en lille, sparsomt vandledende åbning i skrænten.

Bænk ved kysten - Aarhus Strandskow
Perfekt sted til frokost – Aarhus Strandskov

True skov

Tag vandre- eller cykelskoene på, og slip aktivitetslysten fri i True Skov. Ikke langt fra Aarhus centrum kan du prøve kræfter med udfordrende vandre- eller cykelruter. Det er noget nær det største skovområde i Aarhus, så der er plads nok at boltre sig på, især godt for børn med krudt i sig.

True sø
True Sø

Læs mere om denne tur hér

God tur!

Vi håber at med denne oversigt at det giver lyst til at komme ud i naturen med børnene.

Skriv en kommentar