Primus

Primus

VISION – Primus

Det hele startede i en lille smedje i det centrale Stockholm i 1892, hvor to mænd ved navn Frans W. Lindqvist og Johan Victor Svenson søgte at finde løsningen på datidens sodede petroleumskomfur. Sammen skabte de verdens første sodfrie køkken, der kogte vand syv gange hurtigere og var meget sundere end tidligere køkkener. Den banebrydende opfindelse blev kendt som Primus, som betyder “den første” på latin. Selv i dag stræber vi efter at skabe mere effektive køkkener, der ikke kun holder hele livet (eller længere), men som også efterlader så lidt påvirkning af både miljø og mennesker som muligt.

Vi har en produktionsfilosofi hos Primus, der handler om at skabe produkter, der mindsker behovet for at købe nyt. For jo længere et Primus-produkt holder, jo lavere klimapåvirkning har det. Derfor er hjørnestenene i vores produktion bæredygtighed og effektivitet:

BÆREDYGTIGHED

Vores produkter skal modstå alle typer forhold, så du kan stole på dit Primus-produkt selv under ekstreme eventyr og derefter give det videre til næste generation. Vores produkter skal også være lette at reparere, hvis de slides eller går i stykker. Derfor lagerfører vi reservedele til både nye og udgåede produkter, så produktets levetid forlænges yderligere.

EFFEKTIVITET

Et Primus-køkken skal ikke kun konstruktionsmæssigt holde længe, ​​men også opfylde kravene til driftssikkerhed i forhold til brugen. Dette for at du kan tilberede din mad så hurtigt som muligt, have så lidt gas med som muligt og samtidig belaste miljøet så lidt som muligt.

Primus

PRIMUS LANGSIGTEDE BÆREDYGTIGHEDSINITIATIV

Vores vision er at sætte yderligere nye standarder for udendørs madlavning. Vi stræber efter at gøre ethvert eventyr endnu mere bæredygtigt gennem effektive, genanvendelige og miljøvenlige materialer. For at komme dertil har vi defineret forskellige trin:

KLIMAPOSITIVT KØKKEN

Vores langsigtede mål er at udvikle et klimapositivt køkken. Indtil da er vi dedikerede til at gøre vores køkkener så energieffektive som muligt.

UDLEJNING OG DELING

Vi ønsker, at vores produkter skal være en del af så mange eventyr som muligt. I dag støtter vi forskellige værdifulde projekter med vores produkter, men vi sigter mod at skabe leje- og delehubs, så vores produkter kan nå ud til endnu flere mennesker.

FORNYELIGT BRÆNDSTOF

Vores langsigtede mål er at implementere vedvarende brændstof og udfase fossilt brændstof og fossilbaseret plast.

PRODUKTION & KVALITET PRODUKTION & KVALITET

Vi ved, at vores kunder efterspørger produkter af absolut højeste kvalitet. Udstyr de kan stole på selv under ekstreme forhold; væsentlige ting for at holde et helt livs eventyr. Det er derfor, vi år efter år fortsætter med at geninvestere en betydelig del af vores overskud i vores egen forskning og udvikling – det er vores måde at fortsætte med at bryde ny jord for, hvad der er teknisk muligt inden for udendørs madlavning.

FREMSTILLINGS BÆREDYGTIGHED

Alt starter på stedet i hovedkontorets testlaboratorium i Solna. Der har vores R&D-team til huse i lokaler fyldt til randen med instrumenter, værktøj og testudstyr. Alt for at skabe det optimale miljø for vores ingeniører, som konstruerer og tester nye prototyper under alle mulige forhold. Her er hvert design tvunget til at gennemgå strenge tests, og så mange vender tilbage til tegnebrættet som nødvendigt for at opnå perfektion. Alt dette før en enkelt prototype overhovedet får lov til at blive testet i marken! I 1994 flyttede vi vores køkkenproduktion til et af vores nabolande over Østersøen: Estland. Den korte afstand fra Stockholm, muligheden for kvalitetskontrol og en lang tradition for håndværk var vigtige faktorer, der spillede en rolle for vores beslutning. I dag beskæftiger fabrikken i Tartu 30 dygtige montører.

BÆREDYGTIGE INNOVATIONER

Siden starten har vi bestræbt os på at skabe effektive køkkener, der ikke kun holder et helt liv (eller længere), men som også efterlader så lidt påvirkning af både miljø og mennesker som muligt. Du kan aldrig tage genveje, når et produkt skal holde i generationer, og ingen detaljer kan overlades til tilfældighederne. Derfor passerer hvert Primus-køkken gennem tre par hænder, før den endelige montering er færdig. Både lanterner og ekspeditions- og trekkingkøkkener gennemgår også en sidste test, inden de forlader fabrikken.

På den måde kontrolleres det, at de brænder som de skal, og at de ikke lækker. Skulle du se mærker omkring brænderen på dit nye komfur eller lanterne, er det et bevis på, at komfuret er testet og fungerer som vores garanti for, at det er i perfekt stand og klar til mange års pålidelig og sikker brug. Det er det vi kalder “Exploration Ready” og som bevis på at netop dit ekspeditions- eller trekkingkøkken er testet, kommer køkkenet med et Exploration Ready hængemærke signeret af den person, der har testet netop dit køkken.

130 ÅRS PRIMUS HISTORIE

Det hele startede i en lille smedje i det centrale Stockholm i 1892, da F.W. Lindqvist og J.V. Svenson skabte verdens første sodfri petroleumsovn! Da det var den første, besluttede de at kalde det Primus (hvilket betyder bare først). Navnet blev synonymt med pålidelige udekøkkener og udekøkkenet blev førstevalget for folk, der skulle ud på både første bestigninger og krævende ekspeditioner. En af eventyrets milepæle var, da Roald Amundsen blev den første mand til at nå Sydpolen i 1911. En anden milepæl var med Tenzing Norgay og Edmund Hillary på Mount Everest i 1953, da de som de første nåede toppen.

Viser alle 11 resultater

Pris

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk