0
kr.0,00
0
kr.0,00
0
kr.0,00

hvad kræver politiets fysiske optagelsesprøve?

Hvornår kan man søge ind til politiet
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Politiets optagelsesprøve – Hårdt arbejde!

Hos Wolf Tactical har vi en kæmpe respekt for de mænd og kvinder der hver dag sætter deres liv på spil for at beskytte os og for at holde kriminalitet adskilt fra samfundet.

At blive en del af politiets styrke er hårdt arbejde. Både fysisk og mentalt. At blive politibetjent kræver en vis matematisk kunnen, samt skriveegenskaber, men det som de fleste frygter er sikkert den benhårde fysiske prøve du skal bestå.

Der er mange krav der skal overholdes. Du skal b.la. være højere end 1.72 meter og have en god helbredstilstand, altså du må ikke være for tyk, have allergier eller andre sygdomme der kan påvirke dit arbejde.  

Udover dit generelle helbred, så er der den her fysiske prøve, du skal bestå!

Politiets fysiske optagelsesprøve har fået et lettere ubehageligt ry gennem tiden, og der findes endda en stor bunke af tilbud fra personlige trænere, højskoler og en forskole til politiskolen, der vil hjælpe dig med at blive fysisk klar til optagelsesprøven.


For at blive optaget som betjent i politiet i Danmark, skal man gennemgå en optagelsesprøve, som er designet for at vurdere ens egnethed til at udføre politirollen.

Optagelsesprøven består af flere dele, herunder:

  1. En skriftlig test, der evaluerer ens evner inden for logisk tænkning, problemløsning og sprogkompetencer.
  2. En fysiske test, der evaluerer ens fysiske formåen, herunder kondition, styrke og udholdenhed.
  3. En personlighedstest, der evaluerer ens personlighedstræk, værdier og motivation for at blive betjent.
  4. En samtale med en psykolog, der evaluerer ens personlighed, motivation og evne til at håndtere stress.
  5. En personlig samtale med en afdelingsleder, der evaluerer ens motivation for at blive betjent og evne til at arbejde i en gruppe.

Det er vigtigt at bemærke, at kravene kan ændre sig over tid og kan variere afhængigt af politikredsen, der optager nye betjente. Det anbefales at kontakte politiet for at få de nyeste informationer om optagelsesprøven og kravene.

Det er vigtigt at forberede sig godt, både fysisk og mentalt, for at kunne bestå optagelsesprøven og få muligheden for at blive betjent i politiet.

Politiets optagelsesprøve – Hvad skal du kunne?

Den almene test

Den almene test skal først og fremmest varme dine led og muskler op til de kommende 5 discipliner. Derudover skal testen vise, at du ikke et fuldkommen motorisk udfordret, og at du kan forstå og følge en ordre. Dette får du lov, at bevise gennem 7-12 minutters løbeøvelser. 4-6 minutter hoppe- og svingøvelser. Og 5-7 minutters styrke- og gulv øvelser. Du vil herefter modtage en samlet karakter ud fra din styrke, kondition og koordinations evner.

Men det er først nu at din fysiske kunnen bliver sat på prøve gennem 5 hårde test!

1. Kropshævninger

Hvis du sigter efter topkarakteren 12, så skal du hive din egen fulde kropsvægt op 14 gange. For mange mennesker kan det være utrolig svært at lave bare én ordentlig kropshævning.

Du får ét forsøg til at lave så mange kropshævninger som muligt, og for at kunne bestå denne del så skal du lave minimum 4 kropshævninger.

2. Længdespring

De fleste kender til det klassiske længespring, som man kender fra de Olympiske lege. Politiets længdespring er ikke det samme.

Politiets længdespring gælder om at kunne springe så langt som muligt med et samlet afsæt, altså du må ikke tag tilløb. Udover dette så er der endda et ekstra tvist. Du SKAL lande stående på dine fødder, hvis springet skal godkendes. Længdesprings testen er først slut når du to gange er landet med fødderne solidt på jorden.

Minimumskravet for springet er på 2.10 meter, og hvis du vil op og have et 12-tal så skal du springe længere end 2.55 meter.

3. Bænkpres

Alle der har været i et fitness center, kender til den gode gamle bænkpres øvelse. Du ligger på ryggen på en trænings bænk, og på bedste Hulk manér løfter en vægtstang fra bryster og op i strakt arm. Det er essentielt, at dine skuldre og din bagdel ikke løfter sig fra bænken på noget tidspunkt under øvelsen. Hver eneste gentagelse skal blive godkendt.

Du skal være i stand til, at kunne løfte minimum 60 kilo (20kg på hver side af stangen), og dette skal du kunne udføre minimum 8 gange.

4. Hurtighedstest

Her er testen der viser om du vil være i stand til at fange de kriminelle til fods.

Testen går ud på, at der står to kegler med 13,40 meters mellemrum. Du skal sætte dig ned i knæ med tæer og hænder i gulvet med keglen til din venstre side, og når din bedømmer råber: “Færdig, løb!”, så spurter du så hurtigt som muligt, du kan i to 8-taller mellem de to kegler og 1/4 del op ad banen til slut.

Hvis du er mere end 17,5 sekunder om dette, så betyder det at du er for langsom, og derfor er du dumpet. Men hvis du klarer den på 15 sekunder eller mindre, så har du sikret dig en topkarakter.

5. 2400 meter løb

Den sidste øvelse der er i politiets fysiske optagelsesprøve er en god gammeldags løbetur, der skal give en indikation på aspiranternes kondition. Strækningen er på 2400 meter, og denne strækning må maskimalt tage 11 minutter og 31 sekunder at tilbagelægge.

Hvis du er en hurtig én, og klarer den på 9 minutter eller derunder, så er du sikret et 12-tal.

Denne disciplin er den sidste i de fysiske prøver, og her får man en så sin karakter for hver enkelt af ovenstående discipliner, og udregnet et gennemsnit. Alle øvelserne vægtes lige. Når dit gennemsnit er fundet, bliver det det komplette resultat udregnet på baggrund af den fysiske prøve, den skriftlige prøve og den matematiske prøve.


Nu har du fået et hurtigt overblik over hvilke fysiske øvelser du skal øve dig på, hvis du har i sinde at blive en del af politiets styrke. Kort sagt så handler det om, at have en aktiv hverdag der indeholder løb og styrketræning mindst 3 gange om ugen. Så burde du kunne klare dig gennem den fysiske prøve uden de store problemer.

Thin Blue Line velcro patch
Patch – Thin Blue Line Bånd

SÅDAN SØGER DU: Politiskolen

Vis din støtte til politiet med dette cool Blue Line Ribbon Patch! Klik hér!

Og hvorfor ikke have et ur der kan tracke dine fysiske resultater?

WOLF TACTICAL - BLACK FRIDAY

Hvad tjener en politibetjent

Lønnen for en politibetjent i Danmark afhænger af flere faktorer, herunder ansættelsesstatus, erfaring og stillingsniveau.

En nyuddannet politibetjent, der er ansat som begyndelsesbetjent, kan forvente at tjene omkring 30.000 til 35.000 kroner om måneden brutto, inklusive pension og andre fratræk.

Med flere års erfaring kan en politibetjent forvente at tjene mere, op til omkring 50.000 kroner om måneden brutto for en erfaren betjent.

Politiinspektører og andre lederstillinger tjener generelt mere end almindelige betjente, med lønninger, der kan nå op på 60.000 kroner om måneden eller mere.

Lønnen kan også variere afhængigt af den enkelte politikreds og deres lokale aftaler.

Det er vigtigt at bemærke at dette er generelle estimerede tal, og lønnen kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom ansættelsesstatus, erfaring, stillingsniveau, og lokale aftaler. Det er også godt at undersøge og få de nyeste informationer om løn og ansættelsesvilkår fra politiet eller relevante fagforeninger.

Hvor mange politikredse er der i Danmark ?

Der er 12 politikredse i Danmark. Hver politikreds er ansvarlig for at sikre politibetjente i en bestemt geografisk region, og hver har sin egen ledelse og organisation. Politikredsene er som følger:

Del indlægget:

Relaterede indlæg

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
0