Soveposer

WOLF TACTICAL HAR SOVEPOSER TIL ALLE FORMÅL

Er du på jagt efter en ny sovepose, som du skal bruge på din næste vildmarkstur eller til en tur i shelter?

Hos Wolf Tactical har vi gennemsøgt markedet, og fundet frem til et stort udvalg af soveposer, der kan hjælpe dig, uanset hvilken årstid eller hvilket vejr vi befinder os i. Vi er dog klar over at det kan være som at finde en nål i en høstak, at få et overblik og en idé om hvilken sovepose der passer bedst til ens egne behov. Hos Wolf Tactical har vi dog givet det et forsøg at give dig et overblik over diverse soveposer, og en forklaring på hvorfor du skal vælge den ene frem for den anden.

Hvis du har yderlige spørgsmål til vores guide af soveposer eller spørgsmål til vores produkter så kontakt os endelig på [email protected] eller besøg os på Amaliegade 15, København K 1256.


HOLD ØJE MED PRISEN!

Det er vigtigt, at du er opmærksom på at kvaliteten på soveposer kan variere meget, dog er prisen ofte en indikator, og det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i opgaven og får fat i den rigtige sovepose til dit behov.

Wolf Tactical har rødder i forsvaret, og derfor mener vi, at vores erfaring og viden skal komme dig til gode i dig dagligdag og på dine eventyr. Vi bruger vores erfaring til at udvælge de stærkeste produkter, der kan dække flere behov.

Vi har prioriteret at have et bredt udvalg af soveposer, så vi både kan dække vores militære baggrund med soveposer der kan tåle ekstreme forhold, men også soveposer til outdoor entusiasten der nyder en weekendtur i den danske natur.

soveposer kategori


Hvad skal du kigge efter?

Ligemeget hvad du skal bruge soveposen til, så skal du være opmærksom på at du finder soveposen med den korrekte komforttemperatur til dit behov. Komforttemperaturen fortæller dig, hvilken temperatur du kan holde varmen i og få den rigtige gode nats søvn og være sikker på du ikke fryser eller sveder om natten.

Når du læser specifikationerne under diverse soveposer skal du være opmærksom på, at der er forskel på komforttemperatur, max temperatur og ekstremtemperatur.

Kort fortalt, så fortæller max temperaturen om den øvre temperatur som en normal person kan sove uden at svede. Ekstremtemperaturen fortæller deriomod om den laveste temperatur som en normal person kan overleve i ca. 6 timer i soveposen. 

Du skal også holde øje med soveposens vægt når du udvælger din udkårne.

soveposer

Mange mennesker foretrækker letvægtssoveposer, da soveposen oftes skal hægtes på vandrerygsækken eller andet udstyr på din tur.

Hos Wolf Tactical nyder vi godt af erfaringen fra felten samt vores mange rejser rundt i hele verden. Fra den vilde natur i Canada til savanen i Afrika og alt muligt ind i mellem. Vi har derfor god erfaring med overnatninger i den vilde natur, så du kan trygt kontakte os, hvis du har spørgsmål eller søger råd til dit næste eventyr.


OVERNATNING I NATUREN

Hvis du drømmer om, at sove i den vilde nordiske natur, så kan du ikke komme udenom at soveposen, liggeunderlaget og teltet er næsten uundværligt. At overnatte i det fri, kræver at du har en lang række af godt udstyr med dig, som sørger for at du kan holde varmen og have en komfortabel oplevelse. Dårlig søvn kan jo hurtig spolere helhedsoplevelsen af din outdoortur. Du har brug søvn til at restituere, så du har energi til at vandre og opleve naturen. 

Netop derfor er det vigtigt at du vælger den korrekte sovepose og andet udstyr til din tur. Der findes forskellige størrelser og pasformer, så det er vigtigt at udforske specifikationerne så du finder en sovepose der passer til din kropsstørrelse.

Derudover findes der også forskellige sæsonbestemte soveposer. Hos Wolf Tactical har vi derfor delt vores udvalgte soveposer op i et par underkategorier, som sommersoveposer, vintersoveposer og 2-3 sæsons soveposer, så det bliver gjort nemmere for dig at finde en til dit behov. 2-3 sæsons soveposerne dækker normalt behovet fra foråret til efteråret.

Som nævnt tidligere kan det være svært at finde rundt blandt de mange forskellige typer soveposer.

Køb derfor et kompas hér 😉

Ligemeget hvad du skal bruge og hvor stort dit budget er, så har vi udstyret til dig hos Wolf Tactical.

Hvis du gerne vil vide mere om hvilken sovepose du skal vælge så læs vores sovepose guide hér. 


Hvilke brands har vi i vores sortiment?

Hos Wolf Tactical har vi samlet et stærkt og bredt udvalg af internationale brands, som er udvalgt med det mål at vi kan tilbyde og hjælpe alle vores kunder, så vi kan dække deres behov. 

Vi har selv afprøvet en lang række af vores soveposer og andet grej, så vi kan dele vores erfaringer med jer.

Hos Wolf Tactical tilbyder vi b.la. Sea to Summit, Carinthia, Helsport, Vaude og Mil-Tec af brands, som laver stærke soveposer til forskellige behov i forskellige prisklasser.


TILBEHØR TIL SOVEPOSER

Hos Wolf Tactical tilbyder vi også en lang række af tilbehør til soveposer. Vi tilbyder b.la. lagenposer, også kaldet sleeping bag liners. Lagenposer er en slags klimasystem som du tilføjer til din sovepose for at tilføje et givent antal ekstra grader til din sovepose. Du kan samtidigt bruge lagenposen som en separat sovepose hvis du ankommer til et område med højere temperaturer. Vi har et stort udvalg af lagenposer fra b.la. Sea to Summit, Carinthia og Mil-Tec.

Se vores bedst sælgende lagenpose hér.

Andet tilbehør som kan være brugbar til en sovepose er en oppustelig pude.

Se hele vores udvalg af vores sovepose tilbehør lige hér!


Sådan vælger du den rigtige sovepose til backpacking

soveposer

Rygsækrejsende kan blive tilgivet, hvis de er lidt besat af forholdet mellem varme og vægt i en sovepose. Du kan ikke sove godt, hvis du er kold, og selv en ultraeffektiv ultralet sovepose vil stadig være en af de tungere og mere omfangsrige ting i din sovepose. Så tid brugt på at evaluere dit backcountry-søvnsystem er tid givet godt ud.
Når du beslutter dig for en sovepose til backpacking, skal du overveje disse nøglefaktorer:

Temperaturvurdering:

Vælg en sovepose, der er vurderet en smule lavere end de typiske lave temperaturer, du forventer på dine rygsækture.

Søvnsystem:

At være behagelig ved en bestemt temperatur afhænger af mange andre variabler, især R-værdien af dit liggeunderlag, den anden nøglekomponent i dit søvnsystem.

Type af isolering:

Det store valg er dun vs. syntetisk. Hver har sine fordele og ulemper, forklaret nedenfor.

Vægt:

Kvaliteten af din isolering og udskæringen af din sovepose er de store faktorer. Når du sammenligner vægte, skal du sammenligne poser med samme temperaturklassificering.Funktioner:

Overvej det ekstraudstyr, der får din sovepose til at fungere bedst for dig, herunder typer af justeringsfunktioner, gemmerlommer, kompatibilitet med puder og mere.

Hvad er forskellen mellem en rygsæk og en campingsovepose?

Generelt adskiller backpacker soveposer sig fra campingsoveposer på tre måder:

 • De er mere lette.
 • De pakker ned mindre.
 • De er mere effektive og giver mere varme til vægten.

Forskellen mellem backpacking og camping soveposer er ikke så nem at gennemskue og ikke altid en fast kutyme. Så hvis du skal lave begge aktiviteter på dit eventyr, så tag en backpacking sovepose, fordi hver gram tæller, når du bærer den i en rygsæk i stedet for i en bil.


Forståelse af sovepose temperaturvurderinger

En soveposes temperaturklassificering identificerer den laveste temperatur, hvor en pose er designet til at holde en “gennemsnitlig sovende” varm. Til at begynde med vil du vælge en sovepose med en temperaturklassificering, der er lavere end den laveste temperatur, du forventer at støde på. Når du er i tvivl, er det klogt at vælge en sovepose med en lavere temperaturklassificering, fordi du altid kan åbne en sovepose for at køle ned, når forholdene er varmere.

Det er nyttigt at have en spec for nem sammenligning, men det er vigtigt at forstå mere om temperaturklassificeringer og vilkårene knyttet til disse vurderinger. Emnet kan blive komplekst – her er det mest væsentlige:

En “ISO” eller “EN” temperaturklassificering indikerer, at du pålideligt kan sammenligne to vilkårlige rygsæk-soveposer.
 • Disse standardiserede test betyder, at du virkelig kan sammenligne temperaturvurderinger mellem mærker. (ISO- og EN-klassificeringer er sammenlignelige. EN var den gamle standard, og ISO er den nye standard; ISO-versionen forbedrer konsistensen af testresultater på tværs af laboratorier.)
Med ISO/EN-test tildeles en sovepose to temperaturklassificeringer: komfort og grænseværdier.
 • “Komfort”-bedømmelsen er den laveste temperatur, ved hvilken soveposen vil holde den gennemsnitlige “koldsovende” behagelig, og er generelt den temperatur, der tildeles kvinders soveposer. “Limit” rating er den laveste temperatur, hvor soveposen vil holde en “varm sovende” behagelig, og er generelt den temperatur, der tildeles til mænds eller unisex soveposen. Hvis en temperaturvurdering udelader udtrykket “komfort” eller “grænse”, så er det sandsynligvis et mærkes estimat, ikke et ISO- eller EN-testresultat.
En temperaturvurdering er ikke en garanti for varme til enhver soveposen.
 • Bedømmelsen er nyttig ved, at alle mærker tester soveposer på samme måde, så du kan sammenligne soveposer fra forskellige mærker. En mere fuldstændig vurdering af din varme under forskellige forhold er dog leveret af søvnsystemdata:

Dit sovesystem

Dit liggeunderlag og din soveposer skal passe godt sammen

Det har altid været sandt, at din virkelige varme og komfort kan variere fra de testede temperaturvurderinger baseret på mange variabler, herunder fugtighed, vind, type læ, jordforhold, tøj og personlige præferencer. Den centrale overvejelse er dog dit søvnsystem. Et søvnsystem består af tre grundkomponenter: 1) soveposen, 2) liggeunderlaget og 3) den sovendes tøj.

Hvis du bruger en mindre isoleret liggeunderlag ved koldere temperaturer, lever din sovepose muligvis ikke op til dens temperaturklassificering. Det er vigtigt at bemærke, at en soveposes testvurdering er baseret på en person, der er iført langt undertøj og sokker, og sover på en isoleret pude med en R-værdi på cirka 5,5. (Det er nødvendigt at holde disse variable konsistente på tværs af alle testede soveposer for at få nøjagtige målinger.)

REI Co-ops Magnusson Lab har udført omfattende tests for at kvantificere den overordnede søvnsystemkomfort. Soveposer og puder, med varierende termisk ydeevne, blev målt alene og i forskellige kombinationer. Den enkle tabel nedenfor viser anbefalede søvnsystemkombinationer baseret på forventet lav nattetid, R-værdi for liggeunderlaget og soveposens temperaturklassificering.

Sove systemer: Hvilket liggeunderlag og hvilken sovepose vurdering skal jeg gå efter?

FORHOLD

VARM

KØLIG

KOLD

EKSTREM

Forventet nat temperatur

10°C

0°C

-6°C

-18°C

Liggeunderlag: R-Value Range

Under 2

2 – 3.9

4 – 5.4

5.5+

Sovepose: Temperature Rating

-1°C <

-6°C <

9°C <

18°C <

For temperaturvurderingen af din sovepose, brug dens “nedre grænse”-klassificering, hvis du er en varm sovende; brug dens “komfort” vurdering, hvis du er en kold sovende.


Forståelse af sovepose isoleringstyper

Dit isoleringsvalg er et vigtigt første skridt i valget af en sovepose til backpacking. Skemaet nedenfor viser de vigtigste forskelle mellem dun og syntetiske fyld.

Insulations type Nøgle fordele
Dun Letvægts

Let at komprimere

Excellent i kolde, tørre forhold

Holdbar

Syntetisk Hurtigtørrende

Isolerer, når det er vådt

Ikke-allergifremkaldende


Uanset hvilken type isolering du vælger, skal du vide, at der går en masse designmæssigt opfindsomhed i fordelingen af isolering mellem soveposens foring og yderskal. Dunsoveposer bruger typisk en række forskellige forbløffende konstruktioner, mens syntetiske materialer typisk bruger quiltede, offset quiltede og/eller shingled konstruktioner. Målet er at få en jævn fordeling omkring dig og at undgå kolde pletter.

Her er flere detaljer og overvejelser, når du skal vælge den type isolering, du ønsker til din backpacking-sovepose:

Dunisolering: Dyre i gennemsnit end syntetiske isoleringer, dun er eftertragtet, fordi det er lettere og mere komprimerbart. Derudover er dunfyld mere holdbart end et syntetisk fyld, hvilket betyder, at det bevarer et mere ensartet varmeniveau i længere tid (årtier, hvis det passes ordentligt). Her er et par almindelige spørgsmål, når du overvejer dunisolering:

Hvad betyder “fyld strøm”?

Ikke alt dun er skabt lige. “Fyldstyrke” er en spec, der angiver kvaliteten af dun – et højere tal angiver ned, at lofter højere for at generere større varme til dens vægt. De dyreste dunsoveposer, dem, der er beregnet til ekstrem kulde eller ultralet backpacking, har de højeste fyldeevner – tættere på 800- end på 500-fill-power.

Hvad er vandafvisende dunisolering?

For at bekæmpe duns tab af isoleringseffektivitet, når de er våde, er de fleste soveposer fyldt med dun, der har en vandafvisende behandling.

Hvad er “ansvarlig” dun?

Det meste dun er et biprodukt fra kødindustrien, så poseproducenter har taget skridt til at sikre human behandling af de ænder og gæs, der giver dun: RDS (Responsible Down Standard) og TDS (global Traceable Down Standard) er to betegnelser, man skal se på til.

Syntetisk isolering giver solid ydeevne til en overkommelig pris. I modsætning til dun, fortsætter det med at isolere, når det er vådt, så det er den foretrukne poseisolering til fugtigt klima. Fås i en række mærkenavne, de fleste syntetiske materialer er lavet af polyester. (Desværre er der ingen udbredt “fill power”-specifikation, som du kan bruge til at evaluere ydeevnen af syntetiske fyldninger. Se ISO/EN-klassificeringer for sovepose for sammenligninger).

Dun/syntetiske blandinger: Nogle soveposer er designet med syntetisk isolering i bunden, hvor det vil komprimere mindre, og ned på toppen, hvor det vil lofte bedre. Hvis du ruller hele soveposen om på siden, mister det design dog sine fordele.

Husk, at typen af isolering er den primære faktor for størrelsen af en backpacking-sovepose, når den er i sin sæk (hvordan du bærer den i din pakke). Se efter og sammenlign specifikationer for “komprimeret volumen” for bedre at forstå størrelsesforskelle.


soveposer


Forståelse af soveposens vægt

De største faktorer i vægten af en sovepose er dens isolering og dens form. Mere effektive isoleringer, som avancerede syntetiske materialer og high-fill-power downs, vil levere større varme til mindre vægt end mindre effektive fyldninger. Fordi en sovepose kræver mere isolering for at få en varmere (lavere) temperaturvurdering, bør du altid sammenligne poser med lignende temperaturklassificeringer, når du sammenligner soveposens vægt.

Isoleringsfyldningsvægt: Den samlede soveposevægt er det, der betyder noget, når du har en sovepose i din pakke. Isoleringsfyldningsvægt fortæller dig kun vægten af isoleringen i posen. Nogle mennesker bruger det som en anden grov indikator for posens varme, idet de begrunder, at det at have mere fyld i en sovepose gør det varmere. Soveposens temperaturklassificering er dog den mere pålidelige indikator for varme.

Sådan påvirker soveposeformen vægten: En sovepose med en slank form og en tætsiddende pasform vil være lettere end en lignende sovepose, der er pæn og rummelig. Soveposer kommer i tre grundlæggende former:

Mummy form:

For at booste varmen og reducere vægten har denne type sovepose et slankt snit, sammen med en kontureret hætte, som du kan spænde fast for større varme. Den overordnede pasform er tæt – du vælter typisk med din sovepose i stedet for inde i den.

Halvrektangulær:

Også kendt som en “modificeret mumie” eller “tønde”-form dækker denne betegnelse en række forskellige former, som alle tilbyder et kompromis mellem varme og rummelighed.

Rektangulær:

Mange campingsoveposer har en enkel rektangulær form, der maksimerer rummeligheden.

Hvordan soveposeformen påvirker varmen: Soveposer holder dig varm ved at holde på varmen, som din krop udsender, som kan varme et lille rum op mere effektivt end et ekspansivt rum. Så en sovepose med en slank form og en tætsiddende pasform vil være lettere end en lignende sovepose, der er pæn og rummelig.


Sådan får du den bedste soveposepasform

Formkategorierne ovenfor er meget generelle – dimensionerne varierer en del fra sovepose til sovepose. Derudover har sovepose mærker, ligesom skomærker, forskellige pasformer. For at se, hvilken sovepose form og mærkets dimensioner føles mest behagelige for dig, skal du gå til en REI-butik, så du kan “prøve” forskellige soveposer.

Soveposer kommer også i en række forskellige størrelser:

Voksen soveposer:

De fleste soveposer kommer i almindelige og lange størrelser. Nogle kommer også i en kort størrelse. Hvis din højde er tæt på den øverste ende af en størrelses “passer op til” spec, prøv både den sovepose og den næste størrelse op for at se, hvilken du foretrækker. Generelt vil du dog være varmere og spare lidt vægt ved at vælge den mindste af de to størrelser.

Dame soveposer:

Disse er konstrueret til at passe bedre til en “gennemsnitlig kvindes” konturer. De er typisk kortere, smallere ved skuldrene og bredere ved hofterne end en herre- eller unisex-soveposer.

Børne soveposer:

Disse er simpelthen kortere og mindre varianter af soveposer til voksne, hvilket også gør dem mere overkommelige. ISO- og EN-test kan ikke udføres på dem, selvom mærker stadig giver en estimeret temperaturvurdering for børns soveposer.


Yderligere sovepose funktioner

soveposer

Soveposehætte:

En hætte giver ekstra varme, især når den er spændt stramt om dit hoved. Nogle hætter inkluderer “differentierede træksnore”, som har forskellige tykkelser, så du nemt kan se, hvilken snor der justerer halspasformen, og hvilken justerer hættens åbning.

Træk-blokerende funktioner:

Trækrør løber langs posens længde bag lynlåsen for at hjælpe med at forhindre, at varm luft slipper ud. Trækkraver eller åg er øverst på soveposens rundt om din hals for at forhindre varm luft i at slippe ud der.

Anti-snag lynlåsfunktioner:

Det er irriterende at gribe lynlåsen fast, når du prøver at åbne eller lukke din sovepose, og det forårsager ekstra slitage på stoffet. Nogle soveposer beskytter lynlåsen med en beskyttelse langs dens fulde længde; andre løser problemet med et cover af selve lynlåsen.

Venstre eller højre lynlås:

Du skal ikke bekymre dig om dette, medmindre I er et par, der gerne vil lyne to soveposer sammen. En person har brug for en sovepose med venstre lynlås og den anden en sovepose med højre lynlås. Det er også vigtigt at have den samme lynlåstype. Hvis et mærke laver sammenlignelige soveposer til hvert køn, så er mændenes typisk en venstre lynlås, og kvindernes er en kompatibel højre lynlås. Hvis du planlægger at dele soveposer hele tiden, så se også på dobbelt soveposer, der er specielt designet til to sovekabiner.

Opbevaringslomme:

Typisk placeret på brystet nær toppen af soveposen, denne er praktisk til at holde små ting, såsom et ur eller læbepomade, lige ved hånden.

Kompatibilitet med liggeunderlag:

På nogle få soveposer er undersidens isolering blevet udskiftet med et ærme, der passer til et liggeunderlag (sælges separat). På samme måde giver pudeløkker dig mulighed for at bruge stropper (sælges separat) til at forbinde soveposen til din pude.

Pudelomme:

Nogle soveposer inkluderer en “pudelomme”, der giver dig mulighed for at proppe tøj indeni for at skabe en pude. Hvis din soveposen ikke har denne funktion, kan du altid medbringe en pude hjemmefra eller købe en campingpude.

Soveposestof:

Den ydre skal af en backpacking sovepose er typisk lavet af en ripstop nylon eller polyester. Mange skalstoffer er også behandlet med en holdbar vandafvisende (DWR) finish for at forhindre fugt i at trænge igennem og dæmpe fyldet. Foringsstoffer har på den anden side en børstet tekstur for ekstra blødhed.


Sådan vælger du den rigtige sovepose til camping

sovepose camping

For at nyde en salig nats søvn i skoven, har du brug for det rigtige udstyr. Det starter med at vælge den rigtige sovepose. Den gode nyhed til bil camping er, at du ikke behøver at bekymre dig om vægten eller at skulle passe din sovepose i en pakke, så du kan gå lige så overdådigt eller rummeligt, som du ønsker.

Hvad er forskellen mellem en camping- og en backpacking-sovepose?

Generelt giver camping soveposer masser af plads at bevæge sig rundt i, mens backpacking soveposer er lette og behagelige. Hvis du skal bruge én sovepose til begge aktiviteter, skal du vælge en backpacking-stil, fordi du har brug for, at den er let, hvis du skal have den i en rygsæk.

Forståelse af soveposetemperaturvurderinger

Fordi du altid kan lyne en sovepose ud, der føles for varm, bør du vælge en sovepose med en lavere temperaturklassificering end den laveste nattetemperatur, du forventer, hvor du planlægger at campere. Hvis du vil bruge din soveposen i de koldere måneder af året, så se på poser, der kan klare lavere temperaturer:

Sovepose type Temperatur vurdering (°C)
Sommer sovepose +0° og højere
3-Sæson sovepose -9° til +0°
Vinter sovepose -9° og lavere

Alt dette sagt, vær opmærksom på, at temperaturklassificeringer, som er baseret på en “gennemsnitlig sovekabine”, hovedsagelig giver dig mulighed for at sammenligne soveposer med hinanden. En lang række andre faktorer påvirker, hvordan du virkelig vil have det, når du er udendørs: dit liggeunderlag, hvad du har på når du sover, fugt og vind, dit stofskifte og meget mere.

Valg af soveposeform

Generelt vil campister gerne have soveposer, der giver rigelig plads til at strække sig ud og rulle, og derfor har så mange campingsoveposer et enkelt rektangulært design. Det er svært at forudsige, om du føler, at en sovepose er rummelig nok uden at lyne dig selv inde i en sovepose. Så det er en god idé at gå til en REI-butik for at “prøve” forskellige soveposer for at se, hvilke soveposer der føles mest behagelige for dig. Soveposer kommer i tre grundlæggende former:

Rektangulær:

Disse soveposer giver masser af plads til både ben og arme til at strække sig ud; nogle kan lynes helt ud og bruges som en dyne.

Halvrektangulær:

Også kendt som en “modificeret mumie” eller “tønde”-form dækker denne betegnelse en række forskellige former, som alle tilbyder et kompromis mellem varme og rummelighed.

Mummy:

For at booste varmen og reducere vægten har denne sovepose-stil en tætsiddende pasform – du vælter med din sovepose i stedet for inde i den.

Dobbelte soveposer:

Soveposer lavet til to er det bedste bud for par, der planlægger at sove sammen. En anden mulighed er at vælge rektangulære soveposer designet til at lyne sammen – soveposerne skal være af samme model og mærke. Et par soveposer kan også lynes sammen, hvis én person vælger en højre lynlås og den anden en venstre lynlås.

Soveposer til børn:

Disse er simpelthen kortere, mindre og mere overkommelige varianter af soveposer til voksne.


Valg af en soveposeisoleringstype

Det store valg her er, om du vil have en sovepose, der er isoleret med dunfyld eller syntetisk fyld. Nedenfor er en oversigt over fordelene ved hver isolering:

Insulations Type Nøgle fordele
Syntetisk Insulation Overkommelig

Fortsætter med at isolere, når det er fugtigt

Tørrer hurtigt

Ikke-allergifremkaldende

Dun Insulation Letvægts

Fungerer godt i koldt, tørt vejr

Har ofte en vandafvisende behandling for at beskytte den under fugtige forhold

Komprimerer små for nem pakning

Er holdbar – den holder godt på loftet og varmen gennem årene

En note om etisk dun: De fleste mærker tager skridt til at overvåge behandlingen af ænder og gæs, der giver dun. Du kan identificere en sovepose fra en af disse producenter, når du ser den mærket som enten RDS (Responsible Down Standard) eller TDS (global Traceable Down Standard).


soveposer
Yderligere soveposefunktioner
Soveposeskaller:

Yderstoffet, som er lavet af enten en slidstærk polyester eller nylon, har en holdbar vandafvisende (DWR) finish for at beskytte isoleringen inde i skallen mod fugt. Inde i soveposen finder du materialer med en blød, varm tekstur.

Soveposehætte:

En tætsiddende hætte kan gøre en sovepose meget varmere, så du er mere tilbøjelig til at finde hætter på soveposer med lavere temperaturklassificeringer.

Lynlåsfunktioner:

At få en sovepose med mere end én lynlåsskyder gør det nemt at justere ventilationen. Derudover forhindrer nogle soveposer, at lynlåsen hænger fast ved at afskærme lynlåsen med en beskyttelse langs dens fulde længde; andre løser problemet med et cover af selve lynlåsen.

Opbevaringslomme:

Et par soveposer tilbyder et praktisk opbevaringssted med lynlås til ting som et ur eller læbepomade.


Hvordan pakker man en sovepose?

De af os, der elsker at gå backpacke, udvikler ofte en sekundær besættelse: kærligheden til en sovepose, der fylder næsten ingenting. Når det kommer til at opbevare din sovepose mellem ture, er det dog vigtigt at frigøre den fra indespærring af tingsække.

Det er både enkelt og vigtigt at opbevare din sovepose derhjemme:

 • Træk den ud af dens sæk.
 • Tør den grundigt.
 • Gem den løst i en stor åndbar bomulds- eller mesh-sæk.
 • Opbevar det et sted, der er både køligt og tørt.

Disse trin er kritiske for en backpacker sove, som vi metodisk komprimerer, før vi rammer sporet.

Disse regler for opbevaring i hjemmet gælder, uanset om en sovepose har dun- eller syntetisk isolering. Reglerne gælder også for store, boxede camping soveposer.


Lad vær med at pres din sovepose for meget sammen!

Isoleringsloft er nøglen til at holde dig varm. Både dun og syntetiske fyld skal fnug op (loft) for at skabe små luftrum i isoleringen. Disse fanger derefter kropsvarmen for at hjælpe dig med at holde dig varm, mens du sover.

Hvis du skulle sætte din sovepose ned uden et liggeunderlag under den og derefter kravle ind, ville du opleve, at bunden af posen ville føles kold. Det skyldes, at isoleringen er komprimeret af din vægt og ikke kan lofte ordentligt.

Selvom både dun- og syntetiske sovepose isoleringer gør et godt stykke arbejde med at fluffe op efter at være blevet komprimeret, er der en grænse for deres modstandsdygtighed. Hvis du efterlader din sovepose i en komprimeret tilstand (inde i dens sæk) i flere måneder, vil den miste modstandsdygtighed og løfteevne. Syntetiske materialer har en tendens til at klare sig dårligere end dun i denne henseende, men begge typer fyld vil blive kompromitteret.

Hvordan tørrer man sin sovepose?

Hvis du ikke tørrer din sovepose ud mellem turene, kan der gro mug og skimmelsvamp på overfladen og inde i isoleringen. Først skal du pakke den helt ud. Hæng derefter din sovepose over en line eller på en stor bøjle i et overdækket udendørs rum i 6 til 8 timer. Efterlad dog ikke din sovepose i direkte sollys, da UV-stråler kan svække stoffet.

Du kan hjælpe tørreprocessen ved at vende soveposen ud i de første 4 timer og derefter vende den tilbage med højre side ud i 4 timer mere. Dette er især vigtigt at gøre, hvis din soveposes ydre skal er vandtæt, fordi den type skal blokerer for bortledningen af ​​fugt.

Hvis der ikke er ledig plads, hvor du bor, så kan du hænge soveposen på et tørt, temperaturkontrolleret indendørs område. Opsætning af en ventilator eller affugter vil fremskynde tørreprocessen. Du kan også bruge en stor kommerciel tørretumbler (hjemmetørretumblere er ikke store nok), selvom det normalt ikke er nødvendigt, medmindre du vasker din sovepose. At kaste to eller tre rene tennisbolde ind i tørretumbleren hjælper med at fnulle fyldet op og tørre alt ensartet. Tør altid din sovepose på en lav varmeindstilling, og tjek den ofte for at undgå skader fra varme eller vridning.

Rengøring af din sovepose

Selvom du ikke har et mug- eller meldugproblem at løse, er det en god idé at vaske din sovepose med jævne mellemrum, fordi kropsolier, sved og snavs i isoleringen kan kompromittere ydeevnen. De fleste mennesker kan gøre dette med få års mellemrum. Hvis du er en ivrig backpacker, anbefales det at vaske en gang om sæsonen.


Hvor skal du opbevare din sovepose?

Find et fugt- og temperaturkontrolleret sted

Ekstrem fugt og temperaturer er hårde for din sovepose, så undgå fugtige kældre og uopvarmede (og ukølede) rum som garager og lofter. Modtagelighed over for ekstreme temperaturer gør også bilens bagagerum til et nej. Find i stedet en hædret position i hjørnet af et af dine skabe.

Placer den i en kæmpe, åndbar sæk

Du skal finde et rummeligt hjørne i det skab. Det skyldes, at den bedste opbevaringssæk er den jumbo-bomuldsopbevaringspose, som de fleste soveposer sælges med i dag. Denne pose holder tingene indeholdt uden at komprimere fyldet, samtidig med at det tillader luftcirkulation. Hvis din sovepose ikke fulgte med en stor opbevaringstaske, kan du bruge et king-size pudebetræk. Det pudebetræk er dog lidt til den lille side – en meget bedre mulighed er at købe en bomulds- eller mesh-sæk (90L er en god størrelse) til at opbevare den i.


soveposer

Hvordan passer du bedst muligt på din sovepose?

Mange af os har et varmt og hyggeligt forhold til vores sovepose, som vi håber holder i mange år fremover. Med vores pleje- og rengøringstips kan du sikre dig, at du og din sovepose bliver sammen i det lange løb.

Pleje af din sovepose i lejren

Uanset om din sovepose er dun eller syntetisk, er det smart at holde den ren, tør og beskyttet, mens du camperer. Det holder længere og isolerer mere effektivt. Det gælder især dun soveposer, men syntetiske soveposer kan også have givet af følgende tips.

Sov i rent tøj!

Selv når du er totalt udmattet, så undgå at kravle ned i din sovepose iført det samme tøj, som du vandrede i. Over tid kan kropsolier, sved og snavs fratage din sovepose dens isolerende kraft. Skift til rent langt undertøj og sokker til at sove. Hvis det er varmt ude, så tag i det mindste en ren t-shirt og undertøj på. En strikhætte eller ren bandana holder fedtet hår væk fra soveposens hætte. Solcreme fra dit ansigt og hals kan trænge ind i din sovepose, så vask eller tør alt af inden du går i seng.

Skift også det tøj, du har lavet mad i – især hvis du er i bjørneland. Du ønsker ikke, at din sovepose skal absorbere madlavningslugte, hvilket tiltrækker dyrelivets opmærksomhed.

Overvej at bruge en soveposeforing!

Liners kan være bomuld, silke, uld eller polyester og er ret lette. De holder din sovepose ren, fordi de fungerer som en barriere mellem din hud og posen. Plus, de tilføjer omkring en god mængde grader til din soveposes temperaturvurdering. I slutningen af ​​hver tur skal du blot vaske foringen, og du er klar til at gå igen.

Se vores udvalg af liners til soveposer her!

Beskyt din sovepose mod jorden!

Hvis du planlægger at sove ude under stjernerne, så læg en pude ned på jorden først. Nogle soveposer har slidstærkt vandtæt stof på undersiden, men det kræver også beskyttelse mod skarpe pinde og nåletræer.

Behandl den forsigtigt!

Hop aldrig rundt i lejren stående inde i din sovepose. Det vil kassere posens tåboks. Hvis du forventer at sidde ved et bål med din sovepose viklet rundt om dig for varme, så overvej at medbringe en ældre syntetisk sovepose. Du vil ikke have gnister, der brænder huller i din helt nye dunsovepose.

Vær kræsen med udlån!

En ven vil måske gerne låne din yndlingssovepose, men vil de elske den ligesom dig? Sæt nogle regler, vis dem, hvordan lynlåsene og snorene fungerer, og bed dem om at bruge en liner.

Vær tålmodig med lynlåse!

En almindelig frustration er at bruge en tovejs lynlås; nogle gange hænger det eller falder fra hinanden nede ved tåen. Lær din soveposes lynlås at kende derhjemme, og øv dig i at bruge den, så når det er tid til at lyne op i et mørkt telt, ender du ikke med at rykke i den og forårsage en flænge i stof.

Luft din sovepose dagligt!

Selvom du skal vente til middag for at gøre det, skal du vende den på vrangen for at udtørre eventuel fugt. Efterlad ikke en taske i direkte sollys i særlig lang tid, da UV-lys langsomt nedbryder stoffet. Men hvis din taske bliver rigtig våd, kan det være nødvendigt at lufte den ud i flere timer. Luft tasken ud, så snart du kommer hjem fra en campingtur.


Sådan fyldes og opbevares en sovepose

Mens du er på sporet under din rygsæktur eller mens du kører til din campingdestination, vil du sandsynligvis bære din sovepose kompakt i en tingesæk. Disse kommer i forskellige størrelser (en kan komme med din sovepose), og kompressions- og vandtætte sække er også muligheder.

Tips til brug af en sæk:

For at proppe en tingesæk, start med foden af ​​soveposen med lynlåsen delvist lukket. Skub foden af ​​posen godt ind i bunden af ​​tingsækken og fyld jævnt, mens du går op. Dette frigiver luft ud af toppen af ​​posen og lægger en jævn belastning på syningen.

Vandtæt skal!

Hvis din taske har en vandtæt skal, skal du vende posen på vrangen, inden du fylder den. Den ydre skal kan fungere som en ballon og fange luft, en frustrerende oplevelse, når du fylder.

Størrelsen betyder noget!

Brug en lidt større tingesæk end nødvendigt for at gøre det nemmere at fylde din sovepose. Den kan stadig komprimeres mere inde i din rygsæk.

Kompressionssække sparer endnu mere plads i din taske!

Du propper soveposen indeni, og brug derefter indbyggede stropper til at komprimere den endnu mere. Bare undgå at holde din taske komprimeret i længere tid, da det vil reducere taskens loft.

Vandtætte sække er gode til backpacking!

En drybag er en god idé at have med til soveposen når regn er en reel mulighed, især hvis du bærer tasken på ydersiden af ​​din taske. Eller du kan fore en almindelig tingsæk (eller hele din rygsæk) med en plastikaffaldspose og derefter proppe soveposen inde i den. En våd dunsovepose er et trist syn og holder dig ikke varm. En syntetisk sovepose isolerer selv når den er fugtig.


Opbevaring af din sovepose

Hvordan du opbevarer din sovepose, påvirker dens levetid! Når du kommer hjem fra en campingtur, skal du lyne soveposen ud og lufte den for at sikre, at den er helt tør. Opbevar derefter løst i en stor bomulds- eller mesh-opbevaringssæk – som ofte er inkluderet, når du køber en sovepose, men også fås separat. Eller du kan bruge et stort pudebetræk eller sy din egen bomuldspose.

Opbevar ikke din sovepose komprimeret i dens sæk, da dette i sidste ende vil beskadige fyldet. Vandtætte opbevaringsposer er også en dårlig idé. Kondens kan opbygges indeni og resultere i meldug.


Sådan vasker og tørrer du din sovepose

Din pleje af din sovepose vil variere afhængigt af, om den er dun eller syntetisk. Dun kræver mere tid og omhyggelig opmærksomhed, og derfor foretrækker mange campister at betale en professionel for at rengøre den. Men vi er sikre på at, du kan gøre det selv.

Spotrensning af din taske

Nogle gange er alt, hvad din sovepose behøver, lidt TLC, ikke et fuldblæst bad. Fordi vask af en sovepose udsætter den for slitage og mindsker loftet, er pletrengøring din første forsvarslinje.

Lav en pasta af lidt ikke-vaskemiddel sæbe og vand og brug en tandbørste til forsigtigt at rengøre skallen. Fokuser på hætten og kraven, hvor hår- og hudolier har tendens til at samle sig. Ved at holde skal- eller foringsstoffet væk fra isoleringen kan du vaske og skylle området uden at blive våd på indersiden.

Medmindre posen er blevet usædvanlig snavset, kan der gå mange år, før den skal vaskes fuldstændigt.


Hvordan vasker du din sovepose

Hvis din sovepose er ved at tabe loft og er mørklagt af snavs, så vask den i hvert fald helt igennem.

Se først efter, om producentens vaskeanvisninger er trykt et sted på posen, enten på et mærke, trækrør eller andre steder. Følg disse instruktioner.

Mange mennesker foretrækker at få deres sovepose professionelt vasket. REI samarbejder med Rainy Pass Repairs for at tilbyde en posevaskeservice. Dette er en fantastisk måde at beskytte, hvad der kan være en stor investering.

Hvis du vælger at vaske og tørre din sovepose selv, skal du huske på, at tørring alene vil tage mindst to til tre timer (dun tager lidt længere tid end syntetisk). Vask og tørring i de store kommercielle maskiner på vaskeriet kan være den nemmeste vej at gå. Brug en skånsom, ikke-rengørende sæbe, der er lavet til vask af dun- og syntetiske genstande. Tag en god bog med 🙂


Hvad man ikke skal gøre:

Tør rens aldrig din sovepose!

Opløsningsmidler, der bruges til kemisk rensning, kan fjerne de naturlige olier fra dun, der hjælper det med at holde loftet.

Brug aldrig skyllemiddel, blegemiddel eller alternative blegemidler.

Vask aldrig en sovepose i en top-loader maskine med en omrører. Omrøreren kan belaste eller rive sømme. En top-loader uden omrører er OK.


Sådan håndvasker du din sovepose:

 • Fyld karret med koldt eller varmt vand og tilsæt det passende rengøringsmiddel til din dun- eller syntetiske taske. Undgå at bruge for meget sæbe; hvis det bliver for skum, er det sværere at skylle ud.
 • Læg posen i vandet og arbejd forsigtigt sæben i gennem hele posen. Gnid de mest snavsede områder sammen. Lad det trække i op til en time.
 • Tøm karret og tryk eventuelt resterende vand ud.
 • Fyld karret med koldt eller varmt vand for at skylle, arbejd forsigtigt sæben ud, lad posen sidde i 15 minutter og dræn. Tryk eventuelt resterende vand ud. Gentag skylleprocessen, indtil al sæben er ude.
 • Klem forsigtigt så meget vand ud som muligt fra posen. Arbejd derefter dine hænder nedenunder og saml det hele i en kugle i dine arme for at bære det til en tørretumbler. Dette hjælper med at undgå at belaste og rive sømmene.
 • Hvis du har en stor tørretumbler derhjemme, så brug den til at tørre posen med. Hvis din tørretumbler er så lille, at posen forbliver sammenkuglet, skal du transportere din våde taske til vaskeriet.
 • Hvis du vælger ikke at bruge en tørretumbler til din taske, skal du lægge den fladt på en ren overflade udenfor (såsom græs eller et badehåndklæde) i solen eller delvis skygge. Du skal muligvis manuelt bryde klumper af isolering op, når din taske tørrer.

Sådan maskinvasker du din sovepose:

 • De fleste soveposer kan maskinvaskes, så længe der bruges en frontbetjent vaskemaskine (eller top-loader maskine uden omrører). Husk, at nogle frontlæssere til hjemmet har en tendens til at være små og energieffektive og måske ikke giver din taske plads nok til at tumle og rengøre grundigt.)
 • Vask på den blide cyklus i varmt (eller koldt) vand med en passende sæbe. Igen, brug så lidt som muligt for at undgå overskumning.
 • Prøv at tilføje nogle andre fugtige genstande, der skal vaskes, såsom et håndklæde eller et par T-shirts, for at hjælpe med at balancere maskinens spin.
 • Skyl mindst to gange for at sikre, at alle sæberester er væk. Eller kør det en anden gang gennem en komplet (sæbefri) vask-og-skyl-cyklus.

Tørring af din sovepose

 • Sæt tørretumbleren på lav varme. Maskinens varme varierer, så tjek ofte. Hvis det er for varmt, kan stoffet eller endda det syntetiske fyld smelte.
 • Når en dunpose er næsten tør, skal du tilføje to eller tre rene tennisbolde (eller et par letvægts rene sneakers) til tørretumbleren. Dette vil hjælpe med at bryde eventuelle dunklumper op, mens det drejer og vil hjælpe med at genoprette loftet.
 • Sørg for, at din sovepose er helt tør, før du lægger den i opbevaringstasken. Du kan lade den stå ude hele natten på en seng eller hænge den op i tåløkker, bare for at være sikker.

Andre gode tips til pleje af din sovepose

Tjek din sovepose med jævne mellemrum for at sikre, at sømme, lynlåse og snore er i god stand. Mærk isoleringen for at se, om den er jævnt fordelt. Over tid kan dun sætte sig ujævnt; nogle gange vil en vask og tørring afhjælpe det.

Her er nogle andre plejetips:
Gendannelse af DWR

Den originale DWR (holdbar vandafvisende) finish på en soveposes skal bliver til sidst slidt af (dette kan tage år, afhængigt af dit brug). Du kan genoprette vandafvisningen og hjælpe med at holde posen renere, hvis du påfører denne finish igen. Der er flere tilgængelige produkter til at gendanne DWR til dit soveposeskalstof.

Pas på fjerene

Mange, men ikke alle, dun soveposer har “downproof” liners og skaller lavet af meget tætvævet stof, der forhindrer dunen i at slippe ud. Hvis et par fjer kommer igennem taskens skal eller foring, skal du ikke blive for bekymret. Dette er normalt, især langs sømmene. Fjerenes skarpe fjerpinde kan stikke igennem, især når soveposen er ny, og dunen ikke har sat sig helt. Arbejd fjerene forsigtigt tilbage indeni, træk fra den modsatte side; hullerne skal være minimale og lukke op igen.

Stofrevner og knækkede lynlåse

For små huller eller rifter, der opstår i soveposeskallen, mens du er i marken, har du et par muligheder for at holde isoleringen nede i at slippe ud:

 • Sy hullet op i hånden (opbevar en nål og tråd i dit reparationssæt). Når du kommer hjem, kan du fjerne håndsømmene og sy stoffet mere holdbart med en symaskine, hvis du føler dig sikker på det.
 • Lav et plaster af selvklæbende gear-reparationstape (skær det afrundet uden skarpe hjørner). Men hvis du forsøger at pille det af senere, kan den klæbende klæbemiddel blive siddende, og/eller riften kan blive værre.
 • I en klemme kan du bruge en sårbind fra din førstehjælpskasse.

Måske du skulle overveje en feltseng til din næste outdoor tur 🙂


soveposer


Hvis du har yderlige spørgsmål til vores guide af soveposer eller spørgsmål til vores produkter så kontakt os endelig på [email protected] eller besøg os på Amaliegade 15, København K 1256.

Viser 1–25 af 95 resultater

Pris

Brands

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk