Luftmadrasser

KØB LUFTMADRASSER HOS WOLF TACTICAL

Luftmadrasser er den seneste slags liggeunderlag på markedet. De har intet skum i sig, og de er afhængige af luft alene for fuld oppustning. De er en favorit blandt Wilderness Backpackers og Ultralight Backpackers på grund af deres størrelse og vægt, og er derfor bedst som backpacking liggeunderlag.

Luftmadrasser har ændret sig markant i de sidste par år. De matcher nu komforten af de fleste selvoppustelige liggeunderlag og overgår dem i nogle tilfælde. Du kan få en tykkere luftmadras til den samme (eller mindre) vægt, når du bruger luft til at puste op, så disse muligheder er fremragende til side- og mavesovende.

Når det er sagt, så er de også normalt dyrere end de andre slags liggeunderlag.


Her er en fordele/ulempe liste over luftmadrasser:

FORDELE:
LETVÆGT:

Luft vejer ikke noget, især når den ikke engang er i puden, før du vil have den. Den største fordel ved en luftmadras er, at dens tykkelse ikke afhænger af skum, og skum er tungt. De bedre luftmadrasserer afgjort ultralette og svæver omkring 12-15 oz. mærke. For det niveau af komfort, de giver, er dette vanvittigt let.

KOMFORT:

Luftmadrasser er i disse dage overraskende behagelige. Du kan få tykkere puder, der stadig er lette og pakkebare, hvilket normalt øger isoleringen og den generelle komfort. Dette afhænger meget af pladens baffel og design. Hvis det er gjort godt, kan du sove på tre centimeter luksusluft. Mange backpackere finder, at luftpuder er den mest behagelige nattesøvn, de nogensinde har haft.

KOMPRIMERBAR OG PAKBAR:

Også på grund af manglen på skum komprimeres luftmadrasser ned til små pakker. Du vil se dette med avancerede luftmadrasser, som ofte kommer ud mindre end din 1 liter drikkedunk. Dette gør normalt også pakningen meget nemmere, fordi der kun er det ydre materiale, der skal rulles sammen, i stedet for skum, som du skal tømme helt ud.

ULEMPER:
SKRØBELIG:

Holdbarheden er relativ, men sammenlignet med selvoppustelige liggeunderlag og skumunderlag med lukkede celler, er luftmadrasser meget mere tilbøjelige til at rive eller rive. Dette skyldes deres lette konstruktion, hvor mindre vægt betyder mere end kraftigt stof. Luftpuder er bedst, når de behandles med omhu, og kan repareres ret nemt i marken, hvis du får en skrabet op. At holde dem væk fra skarpe pinde, sten og hunde er den bedste måde at undgå at rive en luftpude på.

DYRT:

Dette er ikke sandt på tværs af hele markedet, men generelt er luftmadrasser dyrere end andre liggeunderlag. De fleste avancerede backpacker liggeunderlag er luftmadrasser, og teknologien i dem er bare på et andet niveau. Dette er alt sammen i et forsøg på at reducere vægt og størrelse, og samtidig øge komforten.

DET TAGER ET STYKKE TID AT PUSTE OP:

Luftmadrasser pustes 100% op med luft, hvilket typisk betyder dit åndedræt. Dette kan tage op til tre minutter, afhængigt af model og størrelse, men falder normalt omkring 30-60 vejrtrækninger for fuldstændig oppustning. Efter en lang vandretur vil du måske ikke bruge tiden på at sprænge en pude i luften, da det kan gøre dig svimmel. Der er en række forskellige metoder til at hjælpe med at gøre denne proces hurtigere, og i løbet af det sidste år eller to er producenter begyndt at sikre sig, at der er et alternativ til at blæse op med åndedrættet.

STØJENDE:

Dette er ikke sandt for alle luftmadrasser, men nogle af de meget populære er super støjende. Dette skyldes en isolerende, ultralet folie, der er sat i puderne. Nogle mennesker kan ikke tåle støj, når de ruller rundt, andre gider det ikke. Test en for at se, om du kan klare det.

DEFLATERER LIDT:

Fordi der kun er luft i luftmadrasser, kan temperaturen tømmes lidt, hvis temperaturen svinger meget på en nat. Dette har at gøre med lufttryk, temperatur og andre videnskabelige ting, som vi ikke vil gå i detaljer om. Bare ved, at hvis du vågner op, og din pude er lidt tømt for luft, har den sandsynligvis ikke et hul. Sørg for, at madrassen er fast, inden du går i seng.

HOPPENDE:

Dette har at gøre med, hvordan luftmadrassen er bygget, men nogle er kendt for at være hoppende. Tænk på et hoppehus eller poollegetøj – det er kun luft derinde, og luft dækket af nylon eller polyester kan være hoppende. En luftmadras bør ikke være hoppende, når du ligger på den, men nogle er. Det betyder, at det er en god idé at teste luftmadassen til din specifikke krop.


Besøg os på vores adresse Amaliegade 15, København K 1256.

Viser alle 10 resultater

Pris

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk