0
0
0

5-8 Personers Telte

Køb dit 5 – 8 personers telt hos Wolf Tactical

VI ER EKSPERTER I TELTE / 5 – 8 Personers telte

HVAD ER ET GODT 5 – 8 Personers TELT?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge et 5 – 8 personers telt til. Dit telt er dit hjem væk fra hjemmet. Det er din base hvor du trækker dig tilbage efter en lang dag i vildmarken, i ly for vejrets og naturens luner. Teltet skal holde dig tør på en regnvejrs dag/nat og lun på en frostklar nat, men teltet bliver også brugt til mange afslappende aktiviteter, som f.eks. når man skal læse en bog, spille kort eller tale om dagens oplevelser og morgendagens nye eventyr. Derfor er det en god idé at du kender dit formål og behov inden du bestemmer dig for hvilket telt netop du har brug for. I sær når man laver en større investering som et 5 – 8 personers telt, er det vigtigt at kende sit præcise behov.

5 personers telt


DET ER UENDELIGT MANGE MULIGHEDER OG INFORMATIONER, MAN SKAL TAGE STILLING TIL, INDEN MAN INVESTERER I NYT.

Materialevalg, komfort i teltet, antal personer er vigtigt i forhold til hvor meget teltet fylder i oppakning og vægt. Desuden kan man tilvælge og fravælge features som vinduer, lommer og meget andet. Hvad er need to have og hvad er nice to have? Derfor er det vigtigt at du vælger det helt rigtige 5 – 8 personers telt for dig og dine behov.

Har du brug for hjælp på rejsen mod dit drømmetelt, så har Wolf Tactical den ekspertviden du skal bruge. Vi har erfaring fra flere feltture og rejser til det meste af verden – fra vildmarken i Canada til savannen i Afrika. Vi har specielt udvalgt de telte, som vi mener passer bedst til vores kunders ønsker og som gør at du kan føle dig tryg med dit valg.

HER UNDER HAR VI NOTERET NOGLE VIGTIGE OVERSKRIFTER DU BØR TAGE HØJDE FOR INDEN DU VÆLGER MODEL, TYPE ELLER FABRIKAT:
TELT DUG:
 • Bomuld, nylon eller polyester som teltdug? Tænk på hvilke vejrforhold du skal befinde dig i og hvor meget du vil opholde dig i teltet. Bomuld er generelt tungest, men er åndbare og har det bedste indeklima. Nylon er letvægtsmateriale og polyester er modstandsdygtig i regn og sne.
RIVSTYRKE:
 • Vævningstæthed og ripstop er med til at forbedre holdbarheden af teltdugen.
COATINGS:
 • Er teltdugen fabriksimprægneret med silikone eller PU-coating. Der kan være forskel i elasticiteten og øget vægt. Men det vigtigste er at teltdugen kan modstå vand.
VANDSØJLETRYK:
 • Skal du på tur i Danmark, elle andre områder, hvor vejret kan være ustabilt så skal du vælge en teltdug, der har et højt vandsøjletryk. Vandsøjletryk måles i mm og viser hvor meget vand stoffet kan modstå. Som et eksempel er en Hydrostatic Head of 1000 det juridiske krav for at kalde et telt ‘vandtæt’, så de fleste starter ved 2000. 2000-3000 mm burde klare din standard danske nedbør godt nok; jo højere det hydrostatiske hoved er, jo bedre vandbeskyttelse har du fra dit telt.
TELT STÆNGER:
 • Glasfiber eller aluminium som telt stænger? Det er fleksibiliteten i stængerne der er forskellen og er vigtig i forhold til vejr- og jordforhold på det sted du slår teltet op.
VÆGT:
 • Skal teltet bæres på lange gåture
PLØKKER OG BARDUNER:
 • Materialerne kan være vidt forskellige, men du skal vælge de pløkker og/eller barduner, som passer til den tur du planlægger. Pløkker er designet efter jordbunden, klippen, sne o.li.
FLYSHEET:
 • Teltets yderstof. Oversejlet til teltet.
GROUNDSHEET:
 • Teltets bundplade syet på væggene for at forhindre, at noget kravler ind eller ud. Dette hjælper også med at holde teltet fri for træk.
GEODÆTISK / SEMI-GEODÆTISK:
 • Med variationer af, hvordan stængerne krydser hinanden, er de geodætiske og semi-geodætiske telte meget stabile mod hårdt vejr. Dette design er normalt forbeholdt backpacking/bjergtelte.
POLYCOTTON:
 • Polybomuldstelte er telte lavet af polyesterbomuld, der ikke er lavet med et specifikt hydrostatisk hoved. Stoffet i et polybomuldstelt fungerer som en svamp, der absorberer vand og lukker sig derefter for at skabe et stift, fast stof, der tillader vandet at perle af. Fordelen er, at når stoffet tørrer, åbner det sig, hvilket gør det ekstremt åndbart.

HAR DU STYR PÅ DET MATERIALE OG DEN NATUR DU SKAL BESØGE MED DIT TELT, KAN DU BEGYNDE AT SE PÅ DESIGN ELLER TYPE AF TELT. DER FINDES MANGE VARIANTER, SOM HVER HAR DERES FORDEL EFTER HVOR MAN ER.
 • Tunnel telte har gerne en god udnyttelse af pladsen inden i teltet. Det kan slået let op, også i dårligt vejr, så man hurtigt kan komme i ly for regn og blæst. Man skal være opmærksom på at typen er vindfølsom, specielt hvis det er en model der ikke har barduner eller pløkker som standard. Teltet fungerer godt på lejrpladser om sommeren.
 • Kuppel telte er to buer der krydser og gerne et oversejl over selve teltet. Konstruktionen er stærkere end tunnel telte og bruges derfor ofte til vandreture, hvor det er mere robust overfor vindforhold.
 • Tipi eller spids telte har stænger og ikke buer. Det er et stort rum og er oplagt hvis man er mange afsted sammen, som f.eks. lejrtur og camping. Teltet fylder noget mere og er dermed også noget tungere.
TELTET SKAL PASSE TIL DIG OG DIT FORMÅL.

Skal du outdoor, på vandretur, spejdertur eller på camping, så har vi har det bredeste udvalg i kvalitetstelte.

Nu er det tid til at se på indretningen i teltet og antal sovepladser.

Er man flere end to afsted, så kan det være en god idé at kende sovepladsernes beliggenhed i teltet, specielt i et 5 – 8 personers telt. Nogle telte ligger man langs teltdugen, hvor andre er indrettet, så man ligger i forlængelse af hinanden.

Det er vigtigt at passe godt på sit telt. Det skal jo gerne holde i mange år.

HER ER NOGLE GODE RÅD TIL HVORDAN DIT TELT FÅR LÆNGST MULIG LEVETID.
 • Imprægnering: Et nyt telt er super lækkert. For at bevare friskheden og holdbarheden længe kan man imprægnere teltet inden brug. Imprægneringen giver teltet en vandtæt funktion. Man kan også gen-imprægnere teltet efter et par år, for at genopbygge imprægneringskraften.
 • Rengøring af teltet: Det bedste råd er at rengøre sit telt efter hvert brug. Det kan godt føles som en større operation, men holdbarheden og oplevelsen når du næste gang skal bruge teltet er umagen værd.
 • Vask af teltet: Lige som med rengøring af teltet, så er det en god idé at vaske teltet efter brug – eller inden du pakker teltet væk for sæsonen. Fold teltet ud på jorden eller hæng det op inden du går i gang, så er det lettere at komme ud i alle kroge og finde små samlinger og syninger.
HVILKE MÆRKER KAN DU FINDE HOS WOLF TACTICAL?

Vi har udvalgt de bedste telt fabrikanter, så der er udvalg i alle prisklasser og formål. Du kan bl.a. finde telte fra Mil-TecSea To SummitCarinthiaTrekmatesWechselTatonka og Helsport.

MANGLER DU EKSTRA UDSTYR?

Vi har det du mangler! Pløkker, barduner, myggenet, tørresnore, sewing kits, ja selv feltsenge, sengetøj og hundetæpper finder du lige hér.


HVILKE TYPER AF TELTE FINDES DER PÅ MARKEDET?

Hos Wolf Tactical forstår vi, at det kan være en investering at vælge et telt, og med så mange forskellige typer, former, størrelser og funktioner kan det være ret skræmmende.

I nedenstående guide vil vi forsøge at afklare eventuelle spørgsmål, du måtte have, før du køber dit telt, forklare, hvad visse funktioner betyder, og endnu vigtigere anbefale den rigtige type telt, der passer til din camping stil.

POP UP TELTE

Er du typen der gerne vil have teltet til at så uden at ligge for meget arbejde i det? Pop up-telte tager 2 sekunder at slå op. Alt du skal gøre er at smide dem ud og spænde dem fast. De er ideelle til baghaven eller til festivaler hvor du måske har fået en øl eller to for meget, og de er en god mulighed for at holde børnene underholdt uden at skulle igennem besværet med at slå teltet op.

WEEKEND TELTE

Et weekendtelt minder meget om et festivaltelt, men nok kun til et par og måske et spædbarn. Hvis du ønsker at bruge lidt flere penge end du måske bruger på et standardfestivaltelt, er denne kategori noget for dig. Du søger måske et større opholdsrum/bagagerum, så du kan sidde og slappe af i slutningen af en dag. Weekend telte er nemme og hurtige at sætte op og lægge væk.

FESTIVAL TELTE

Hvis du leder efter et festivaltelt, så leder du sikkert efter en forholdsvis billig løsning. Når du vælger dit telt, skal du altid tillade en ekstra person på køjen (f.eks. 2 personer på camping, kig efter et 3 mands telt), det betyder, at du har masser af plads til dit udstyr. På grund af den uforudsigelige danske sommer anbefaler vi også at du leder efter en indbygget veranda, så du kan droppe de mudrede gummistøvler, mens du holder dit soveområde rent.

Uanset om du camperer alene, eller du og dine venner alle sætter pris på et større telt, er der masser af festivaltelte, der passer til din prisklasse.

FAMILIETELTE

Familietelte varierer i størrelse, afhængigt af din families størrelse. Fra 3 sengepladser til 10 sengepladser, med en række forskellige stilarter, rum og mere. Et familietelt vil normalt tilbyde et stort opholdsrum og flere soveværelser.

Familietelte bliver mere og mere populære, og mange mennesker i Danmark søger at holde ferie herhjemme i stedet for at betale for at flyve til udlandet – når det så er sagt, er der noget lidt mere luksuriøst ved et familietelt – det er et hjem væk fra hjemmet.

Disse telte kan også leveres med valgfrit tilbehør, herunder verandaer og telttæpper for at tilføje ekstra plads og komfort.

OPPUSTELIGE TELTE

Oppustelige telte eller ‘lufttelte’, som de også kaldes, indeholder den nyeste teknologi på scenen. Lad dig ikke narre af navnet, disse telte er ikke hoppeborge. Det oppustelige aspekt er at erstatte de sædvanlige stål- eller glasfiberstænger. Sæt blot din pumpe på, og pust de oppustelige bjælker op, og dit telt vil tage form på få minutter.

Denne type telte bliver mere og mere populær hos både familier og weekendcampister. Bjælkerne er robuste som en standard teltstang, men uden fare for at de går i stykker!

BACKPACKER TELTE

Backpacker telte giver dig mulighed for at vove dig væk fra overfyldte sommercampingpladser og ud på bagsiden af hinsides. Disse telte vil være mindre i størrelse for at reducere vægt og pakkestørrelse, hvilket gør dem ideelle til at bære med din rygsæk. Design er normalt tunnel- eller geodætisk form, hvilket tillader det bedste inden for vindmodstand, stivhed og stabilitet i åbne områder såsom marker.

Vi har fundet denne gennem af Tatonka

Rejse Ideer 2023

Hos Wolf elsker vi rejser og især vores naboer Sverige og Norge er nemme at komme til.

Få lidt inspiration til din næste tur her.

Norge

Sverige


KØB DINE TELTE HOS WOLF TACTICAL!

Hvor har Wolf Tactical hjemme? Du finder os her – Amaliegade 15, København K 1256 eller Søborg Hovedgade 119, 2860 Søborg.

Viser alle 6 resultater

Pris

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499