Selvoppustelig liggeunderlag

FIND DET RIGTIGE SELVOPPUSTELIGE LIGGEUNDERLAG HOS WOLF TACTICAL!

Selvoppusteligt liggeunderlag

Når det kommer til genkendelige liggeunderlag, er selvoppustelige liggeunderlag nok de mest populære og udbredte i dag (selvom luftpuder er varme om hælene). De selvoppustelige liggeunderlag er, hvad Therm-a-Rest opfandt og patenterede i 1972, og den har for altid ændret, hvordan backpackere og campister sover.

Stort liggeunderlag | Comfort Deluxe SI - Sea to Summit

Selvoppusteligt liggeunderlag

Den bruger en kombination af luft og skum med åbne celler til at skabe en behagelig, stabil overflade, som du kan sove på. Åbning af ventilen på disse puder tillader luft at komme ind i en automatisk og vakuum-lignende proces, som det åbne celleskum skaber. Luften strømmer ind for at fylde mellemrummene i skummet, puster liggeunderlaget op det meste af vejen og sparer backpackeren eller camperen for tid.

Selvoppustelige liggeunderlag bruges som både camping liggeunderlag og backpacking liggeunderlag, men bilcamping er den bedste anvendelse, fordi skum har tendens til at være tungt.

På trods af deres navn, puster selvoppustelige puder sig ikke helt op af sig selv! Det har de aldrig gjort, og det vil de aldrig.

Disse liggeunderlag kræver et par vejrtrækninger efter deres selvoppustningsproces (op til omkring 10 afhængigt af), så husk det, hvis du vil have en god nats søvn.

Vinter liggeunderlag

Nedenfor vil vi analysere fordele og ulemper ved selvoppustelige liggeunderlag:

Fordele liggeunderlag selvoppustelig :

En god mellemvej: Selvoppustelige liggeunderlag sidder lige i midten af lukkede celle skumpuder og luftmadrasser. De er komfortable, pakker godt sammen, puster sig hurtigt op, er holdbare og behøver ikke at koste ret meget. De fleste backpackere ejer en eller har brugt en på et tidspunkt. Dette gør dem til alsidige liggeunderlag til bilcamping og liggeunderlag til backpacking.

Bredt udvalg af produkter: Der er billige selvoppustelige liggeunderlag, der er tynde, kun moderat behagelige, lette og pakkes let sammen. Så er der deluxe selvoppustelige liggeunderlag til bilcamping, som er enorme, tunge og næsten lige så behagelige som din seng derhjemme. Teknologien giver dem mulighed for at ramme mange markedspunkter, så forbrugerne kan finde en pude, de elsker.

Komfort: Det selvoppustelige liggeunderlag vigtigste krav til berømmelse er, hvor behagelig den er. Sammenlignet med skumunderlag med lukkede celler er det ubestrideligt – de er lysår foran. Sammenlignet med luftmadrasser afhænger det af modellen. Men samlet set skaber selvoppustelige puder en mere stabil overflade at sove på. De lader dig også sove på skum, som er mere som en madras. Luftmadrasser er bare luft.

Holdbarhed: Typisk er selvoppustelig liggeunderlag holdbare, da producenter bruger kraftige stoffer, der er mindre tilbøjelige til at punktere på ydersiden. Når de opbevares og plejes korrekt, kan selvoppustelige liggeunderlag også holde ekstremt længe.

Isolering: På grund af det slidstærke stof og skum har selvoppustelig liggeunderlag mere isolering end oppustelige luftmadrasser og skumunderlag med lukkede celler. Du kan få en luftmadras med mere isolering, men du kommer til at betale for det. Selvoppustelige puder opnår en god balance mellem isolering, så de fleste backpackere og campister vil være glade for den varme, de giver.

Ulemper:

Vægten: Hovedproblemet med selvoppustelige liggeunderlag er deres vægt. Ja, der er mange lette muligheder i dag, men gram for gram er de tungere end luftmadrasser eller skumunderlag med lukkede celler. Dette er på grund af det holdbare stof og skum – disse materialer tilføjer.

Størrelsen: Ikke alle selvoppustelige liggeunderlag er omfangsrige, men sammenlignet med luftpuder er de det bestemt. Hvis du får en billigere selvoppustelig pude, vil den sandsynligvis rulle sammen uden at folde, hvilket betyder, at det er svært at proppe i en rygsæk. Dette er ikke noget problem for autocampere, men backpackere kan tage et problem.

Det tager tid at pakke sammen: Dette er en lille ting for de fleste, men at rulle en selvoppustelig liggeunderlag op (især en stor campingvogn) tager lidt dygtighed og tid. Du skal dygtigt få al luften ud af puden, normalt gennem en lille ventil. Dette kræver, at man trykker på den, ruller den med tålmodighed og er flittig. Det meste af tiden vil du se selvoppustelige puder ud af deres opbevaringssække, fordi folk ikke tager sig tid til at fylde dem ind igen, hvilket øger risikoen for skader.

Sea To Summit Liggeunderlag

Vores mest solgte liggeunderlag er Sea To Summit liggeunderlag.


Selvoppustelig liggeunderlag, luftmadras eller feltseng?

Hvad skal du tage med på din tur?

Skal du på udflugt i naturen, på lejrtur eller telttur og har du planlagt en overnatning på din vej, så er der et par vigtige ting du skal huske at tage med. Den første er en god sovepose, den anden er et selvoppustelig liggeunderlag, der passer til dig. Det kan muligvis være svært beslutte sig, da der er mange muligheder at vælge imellem.

Vores tur til Færøerne – testede vi Sea To Summit Selvoppusteligt liggeunderlag

WOLF TACTICAL HAR DEN EKSPERTVIDEN DU SKAL BRUGE FOR AT TRÆFFE DEN RIGTIGE BESLUTNING!

Restitution og en god nats søvn er nødvendig når man er på udflugt. Derfor er det fundamentalt at have et godt selvoppustelig liggeunderlag at sove på. Det er noget af det vigtigste udstyr, du skal tage med på rejsen, næst efter sovepose. Det er essentielt at få restitueret kroppen efter en lang dags strabadser.

Ofte er underlaget stenet, ujævnt eller hårdt og man ender op med dårlig søvn og smerter i ryg og nakke – med mindre man finder overnatning på en blød græseng… Det kan gå ud over dine oplevelser, hvis man har ømhed i kroppen og er uoplagt pga. dårlig søvn.

Gør dig selv den tjeneste at have styr på dit basisudstyr. Tag et godt selvoppustelig liggeunderlag og en god sovepose med på din tur, det gør oplevelsen så meget bedre og du passer på din krop.

Wolftac.dk har et bredt udvalg af selvoppustelige liggeunderlag, luftmadrasser og feltsenge og i alle prisklasser.


Hvordan vælger du et selvoppustelig liggeunderlag?

VI HAR SAMLET NOGLE FÅ GODE RÅD, DU KAN GÅ EFTER:
  • Liggeunderlag kan fås i forskellige længder. Tjek altid længden af dit liggeunderlag, så det passer til sig. Et for kort liggeunderlag kan være en irritation og et for langt underlag er ekstra unødig vægt di skal bære på.
  • Det kan være en fordel at have forskellige liggeunderlag. Et tyndt underlag, hvis du skal gå langt og det er vigtigt at vægten er minimal. Og et godt isoleret liggeunderlag til ture hvor der er lave temperaturer. En god ting er at tjekke liggeunderlagets pakkevolumen, inden du bestemmer dig.
  • R-værdi indikerer liggeunderlagets evne til at isolere mod kulden fra jorden. Det er vigtigt at overveje hvis man vandrer i kølige luftlag eller om vinteren. Fabrikanten har forhåndsvurderet underlaget og givet det en R-værdi – men det er vigtigt at teste værdien selv, da vi alle bliver påvirket forskelligt af kulde.
  • Oppustelige liggeunderlag kan have en højere komfort, men der selvfølgelig en risiko for at madrassen får en skade. Flere oppustelige luftmadrasser har et reparationskit inkluderet ved køb, så man selv kan udbedre skaden på stedet. Derved mister man ikke komforten og er ikke tvunget til at skulle skifte et ellers velfungerende liggeunderlag ud. Det er muligt at købe ekstra reparationskit særskilt, så er man sikret hvis uheldet er ude.
  • Selvoppustelige liggeunderlag skal pustes op før brug. Nogle modeller har automatisk oppustning, som pustes op af sig selv. Andre modeller har en pumpe der medfølger og man skal manuelt puste liggeunderlaget op.
  • Tjek at liggeunderlaget kan hæftes fast på din rygsæk.
  • Feltsenge er også en mulighed. De er svære at tage med på vandretur, men er super gode hvis man har en fast lejr. Da man ikke ligger på jorden og kan mærke ujævnhederne i undergrunden, er komforten højere end liggeunderlag af skum. Du kan finde vores udvalg af feltmadrasser i kategorien Telte tilbehør.

WOLF TACTICAL har et bredt udvalg af kvalitets selvoppustelige liggeunderlag.

Vi fører blandt andet følgende brands: Wechsel, Sea To Summit, Mil-Tec og Vaude.


EKSTRA UDSTYR TIL DIN SOVEKOMFORT:

Har du soveposen og liggeunderlaget på plads, så er det en god idé at kigge efter ekstra udstyr. En pude eller nakkepude er luksus at have med, men kan også være det der gør din tur – og specielt din nattesøvn ekstra god. Puderne fylder minimalt i forhold til den ekstra komfort følelse de giver.

Puder, nakkepuder og reparationskit finder du her.

Alt dette tilbehør er vigtigt for at du sikre dit selvoppustelige liggeunderlag. Fx. et reparations kit, som sikre at du hurtigt kan fikse dit liggeunderlag, hvis skaden er ude.

Telte

Vi ved hvor lækker en god telttur kan være og vi ved hvor irriterende det kan være med det forkert telt. Derfor har vi et bredt udvalg af telte, alle priser og størrelser.

1-2 Personers Telte

Et Telt er afgørende for en god oplevelse, uanset om det er i hjemme i haven eller på de korte og lange ture. Du skal bruge det rigtige telt.

Vandring i kuperet terræn kræver fokus på lette telte – Letsvægtstelte er derfor vigtige for ikke at slæbe på for mange kilo.

1-2 personers telte er gode til de krævende ture, vandreturen eller rejsen.

Teltet skal ligeledes kunne holde til at blive brugt eller måske leder du efter et billigt festivalstelt. Uanset behov, så har vi teltet til dig.

Narvik 2

Telte 3-4 personer

Alt fra billige til super avanceret telte 3-4 personer, det finder du hos wolf.

Kuppeltelt til 2 personer

TELT TILBEHØR

Skal man have en Drybag med ?

Drybags i alle størrelser og til alle behov. En Drybag sikre at du holder dine ting helt tørre. Perfekt til alt fra vandreturen, paddleboard, kajakturen eller noget helt andet.

Drybags fra Mil Tec, Berghaus og Sea To Summit.

Nogen af de bedste liggeunderlag kommer fra Sea To Summit, som du kan se mere her

Sea To Summit har lavet en fantastisk guide til at finde det helt rette liggeunderlag, se guiden her


Besøg os på vores adresse Amaliegade 15, København K 1256.

Viser alle 18 resultater

Pris

Farve

Størrelse

Brand

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499