Vandrestøvler

Det er vigtigt med de rette vandrestøvler til vandreturen.

Derfor har vi udvalgt en række forskellige vandrestøvler og vandresko til dig på denne side, samt lavet en guide der kan hjælpe dig på den rette sti.

Vi har samlet en lang række smarte og slidstærke outdoor støvler der dækker alle behov.
Find din model og størrelse, bestil online og få sendt hjem til dig eller til afhentning i vores butik.


Hvordan gavner det mig at have vandrestøvler på i stedet for tennissko på vandreturen?

Skal du en tur i skoven, men diskuterer stadig med dig selv om du skal vælge vandrestøvler eller dine moderigtige tennissko?

Valget af fodtøj, uanset om det er så skarpt som støvler vs. sneakers, eller den mere subtile forskel mellem vandresko og løbesko, kan gøre eller ødelægge din vandretur.


Et hurtigt tip!

Medmindre stien, du går på, er usædvanlig glat og tør, er dine tennissko ikke lavet til at håndtere vandreterræn. På den anden side kan tunge vandrestøvler være overkill for nogle stiforhold.


Kend dit spor
Forskellen mellem vandresko og løbesko, eller vandrestøvler og tennissko, bliver vigtigere, efterhånden som stien bliver mere varieret. En dagstur gennem en velholdt offentlig park vil være mindre udfordrende på dine fødder end en lang sti med stadigt skiftende forhold. Inden du begiver dig ud, skal du undersøge nogle vigtige spørgsmål for at beslutte dig for dit trail-fodtøj:

  • Vil jeg være væk længe nok til at kræve en tung vandrerygsæk?
  • Vil der være stejle stigninger og andre slags bakker?
  • Er der ujævnt terræn?
  • Er en del af stien sandsynligvis glat på grund af is, mudder eller våde blade?
  • Kan gangfladen være overstrøet med grene, takkede sten og andre skarpe genstande?
  • Vil jeg krydse vandløb og gå gennem andre våde steder?
  • Vil jeg opleve lave temperaturer, is eller sne?
  • Er møder med slanger eller andre bidende væsner en reel mulighed?

Se vores guide til de bedste danske gåruter hér!


Vandrestøvler vs. Tennissko

Husk det. Der er en grund til at det hedder tennissko. Tennissko er lavet til at klare sig godt på en baneoverflade. På grund af dette er de ikke lavet med den slags dybt rillede, robuste gummislidbane, der er så vigtig på stien. Derudover giver vandrestøvler og nogle vandresko ekstra dæmpning ved sålerne for at hjælpe med at absorbere stød forårsaget af at bære en tung taske.

Tennissko er ikke lavet til at absorbere den ekstra vægt!

Sammenlignet med vandresko eller vandrestøvler, udgør tennissko flere andre begrænsninger på seriøse vandreture. De har traditionelt et lavere snit, hvilket begrænser ankelstøtten på stien. Der mangler også en robust og/eller ventileret “overdel”, hvilket betyder den del, der dækker toppen af dine fødder. Vandrestøvler kan komme med overdel helt i læder. Eller du foretrækker måske en vandrestøvle eller vandresko med en kombination af mesh, læder og syntetisk materiale brugt på overdelen.


Fodtøj til lettere vandreture

Selv efter at have fastslået, at tennissko og andre typer træningssneakers ikke vil klare opgaven på vandreturen, skal du stadig vælge mellem forskellige typer fodtøj.

Hvis du holder dig til asfalterede eller velplejede stier, og ikke vil bære en vandrerygsæk, kan vandresko være nok for dig. Mayo Clinic anbefaler vellavede vandresko, der har hælkraver, mesh-overdel, polstrede indlægssåler, en rummelig tåboks og en akillessenebeskytter.

“Trail runners” er et sted mellem vandresko og vandresko. Dette fodtøj er beregnet til jogging under terrænforhold. De er stivere end almindelige løbesko, men er stadig ekstremt lette.


Går du på hårdere terræn?

Vandresko er robuste og giver mere beskyttelse mod elementerne og fra barske stier. De har ofte gummitåkapper og indvendige skafter for bedre fodstøtte. Hvis din vandrerygsæk ikke overstiger de ca. 15 kilo, og du ikke skal på nogen “ankel-brækker” vandretur, kan vandresko være ideelle til rejsen.

Til de mest barske stiforhold er vandrestøvler dog stadig vores foreslåede standard. Disse har den mest robuste ankelstøtte, giver bedre beskyttelse mod sne og mosede forhold og dybere polstring af indersålen, når du skal bære en tung taske. De opnår dette gennem en kombination af højden og stivheden af ankelkraven, tung såldæmpning og robust materiale.


Skal du smide dine tennissko ud?

Nogle “tennissko” er mere alsidige end andre. Faktisk er ikke alle såkaldte “tennissko” skabt ens. Mange mennesker bruger udtrykket i flæng med hverdags sneakers – hvoraf nogle kan være ret spinkle og sårbare.

I modsætning hertil tilbyder ægte “banesko” beregnet til tennis i det mindste en vis stabilitet og en anstændig slidbane under mildt udfordrende forhold.

Er tennissko nogensinde nyttige på en kraftig vandretur?

Sikkert – til at bære rundt i lejren eller som et kortsigtet alternativ, hvis dit primære vandrefodtøj bliver sammenblandet i mudder. Men for det meste på spørgsmålet om vandrestøvler vs tennissko, vil tennisskoene ikke klare cuttet – undtagen på de mest skånsomme stier.

Vil du have flere gode råd og tips?

Så følg vores Youtube-kanal!


Besøg os på vores adresse på Amaliegade 15, København K

Viser 1–20 af 36 resultater