Sokker | Strømper

Udforsk vores store udvalg af sokker og strømper

Sokker er en vigtig del af vores hverdag, og de holder vores fødder varme, tørre og beskyttede. Selvom sokker måske virker som en simpel beklædningsgenstand, er der faktisk mange forskellige typer af sokker og materialer at vælge imellem.

Udforsk vores store udvalg af  Uldsokker, Vandresokker og strømper her hos Wolf Tactical. Som forsvarslinjen mod vabler og trætte, svedige fødder, er et par vandresokker i merinould af høj kvalitet på vores “must-have”-liste når vi skal på vandretur.

SE OGSÅ: VORES STORE UDVALG AF VANDRESTØVLER

vandresokker

Du må ikke undervurdere vigtigheden et par gode vandresokker!

De holder dine fødder komfortable og tørre, mens de hjælper med at forhindre vabler og hotspots. De fleste af vores favoritter er lavet med merinould, som er blevet fanebærer inden for sokker og ydeevne udendørsbeklædning generelt. Det er rigtigt, at vandresokker af høj kvalitet kan være dyre. De løber generelt i boldgaden på 100-200 kroner pr. par, men alle mulighederne på vores hjemmeside er lavet til at holde og kan alle anbefales.


Sokker i forskellige materiale

Sokker kan laves af forskellige materialer, herunder bomuld, uld, nylon, polyester og bambus. Bomuldssokker er en populær valgmulighed på grund af deres åndbarhed og blødhed, mens uldsokker er gode til at holde fødderne varme og tørre i koldt vejr. Nylon og polyester sokker er typisk mere holdbare og slidstærke end bomuld og uld sokker. Bambussokker er en mere miljøvenlig mulighed og er kendt for at være antibakterielle og åndbare. Vores helt store favorit af materialer hos Wolf Tactical er merinould af høj kvalitet.

Uldsokker

Der er blevet mere vigtigt end tidligere, at finde de rette uldsokker som kan sikre at du holder fødderne varme og dermed dig varm. Som nævnt er vi helt vilde med Merinould og det er der nogle gode grunde til. De har nemlig nogle gode og naturlig egenskaber:

  • Temperaturregulering: ulden kan holde dig varm når det er koldt og kold når det er varmt.
  • Svedabsorbering: uld kan absorbere fugt op til 33% af sin egenvægt uden at føles våd
  • Beskytter mod svedlugt: Når ulden absorberer fugt/sved, så bliver denne bundet i uldens struktur. Sveden bliver dermed ikke liggende på huden og kommer således ikke i kontakt med de bakterier, som normalt får sveden til at lugte.
  • Merinould er både smuds-og vandafvisende

Merino uldsokker | Spesial - Ulvang

Disse egenskaber er grunden til at merinould ofte bliver brugt i forbindelse med fysisk aktivitet såsom f.eks. vandring, løb, cykling samt på skiture.


Sådan vælger du de rigtige vandresokker

At vælge de rette vandrersokker er vigtigt for at sikre, at dine fødder forbliver tørre, varme og beskyttede under vandringen. Den gennemsnitlige person tager over 3.000 skridt for at rejse en kilometer. Tag hensyn til op og ned af en vandresti, rødderne og stenene, du vil støde på undervejs, og det tal bliver kun højere. Med hvert skridt spiller de rigtige sokker en afgørende rolle for at holde dine fødder behagelige og blærerfri under din rejse.

For at vælge de bedste vandresokker til din tur, er det vigtigt at overveje disse fire ting:

  • Strømpehøjde: Den rigtige sok beskytter mod slid med dit fodtøj
  • Polstring: Mængden af polstring påvirker komfort og varme
  • Materiale: De fleste vandresokker har merinould som den primære ingrediens, men nogle er hovedsageligt lavet af polyester eller nylon
  • Pasform: Sørg for, at dine sokker sidder godt for at afværge vabler

Nedenfor kan du læse mere om de fire punkter


Vandresokker højde:

Vandresokker kommer i forskellige højder, fra så korte, at de ikke engang kan ses over dine sko, til høje nok til næsten at røre ved dine knæ. For at vælge den rigtige højde skal du tage et kig på dit fodtøj. Jo højere manchetterne er på dine støvler eller sko, jo højere ønsker du, at dine sokker skal være. Dette er så de kan beskytte din hud mod at gnide direkte mod dit fodtøj.

Dette er de fire sokkehøjder, du typisk kan finde på markedet:

No-show: Disse shorty sokker giver meget lidt beskyttelse mod hud-til-støvle-afskrabning, så de bør kun bæres med lavt skåret fodtøj, som f.eks. løbesko eller lette vandresko.
Ankel: Lidt højere end no-show sokker, disse vil normalt dække din ankelknogle for lidt mere beskyttelse. De er gode til sko og støvler med lavt til mellemsnit.
Crew: Dette er den klassiske højde for vandresokker. Crew-sokker lander typisk et par centimeter over dine ankelknogler for at beskytte mod slid med støvler, der har høje manchetter. Der er ingen grund til, at du ikke kan bære crew-sokker med lavtskårne støvler eller sko, bare ved, at den ekstra dækning kan være varm på en varm dag.
Knæhøjde: Du finder kun få muligheder i kategorien knæhøje, og de vil sandsynligvis være til bjergbestigning. Høje sokker beskytter mod slid, som store, kraftige støvler kan forårsage omkring dine skinneben og lægge. Dækningen kan også hjælpe med at holde dine underben varme, når du klatrer gennem natten og krydser gletsjere.


Vandresokker polstring

Mængden af polstring af vandresokker giver dig en idé om, hvor tyk sokken er, og hvor varm den bliver.
Den rigtige mængde polstring for dig afhænger for det meste af de typer ture, du tager på, og det vejr, du forventer. En smule pude kan beskytte dine fødder under aktiviteter med stor effekt som løb og rygsæk, men husk, at tykkere sokker er varmere og kan få dine fødder til at svede. Du skal muligvis eksperimentere for at finde den rigtige balance mellem pude og varme, der fungerer for dig. Det er nyttigt at have en række forskellige sokker at vælge imellem i din sokkeskuffe.

De fire typer polstring, som du typisk finder på markedet er:

Ingen polstring: Disse ultralette sokker er designet til brug i varmt vejr. De er meget åndbare og har lidt polstring. En håndfuld sokker i denne kategori er linersokker, som nogle vandrere kan lide at bære under en let, mellemvægts eller tungere vandresokker. Linersokker var engang meget populære for deres evne til at transportere fugt og holde fødderne tørre. Idag er mange vandresokker dog gode nok til ikke at kræve en linersok. Men hvis du ved, at linersokker virker for dig, kan du helt sikkert blive ved med at bruge dem.
Let dæmpning: Fantastisk til varme forhold, sokker med let dæmpning prioriterer fugttransport og komfort frem for varme. De er relativt tynde, men har en vis let dæmpning på vigtige steder, såsom hælen og fodbolden.
Medium dæmpning: Disse vandresokker giver en god mængde dæmpning i hælen og fodbolden til vandreture og backpacking og nok varme til brug under moderate til kolde forhold.
Tung polstring: Disse er generelt de tykkeste, varmeste og mest polstrede vandresokker, der findes. De er lavet til lange ture, hårdt terræn og kolde temperaturer. De er ofte for tykke og varme til rygsækrejser i varmt vejr og anbefales til bjergbestigning eller på rygsækture i koldt vejr.


Vandresokker materiale

Vandresokker er sjældent lavet af et enkelt stof, men snarere af en blanding. Dette skaber den rette balance mellem komfort, varme, holdbarhed og hurtig tørring. Dette er de mest almindelige materialer, du finder i vandresokker:

Uld: Uld er det mest populære vandresokker materiale og det, som vores fodtøjsspecialister anbefaler frem for alt andet. Den regulerer temperaturen godt, så dine fødder ikke bliver svedige, og den giver dæmpning. Et andet plus er, at uld er naturligt antimikrobielt, så det har en tendens til at bevare lugten mindre end syntetiske stoffer. I dag er de fleste sokker lavet af merinould, som stort set er kløefrit sammenlignet med ældre typer ragguldsokker. Og de fleste uldsokker bruger blandinger af uld og syntetiske materialer for bedre holdbarhed og hurtigere tørring.
Polyester: Polyester er et syntetisk materiale, der isolerer, leder fugt og tørrer hurtigt. Det blandes nogle gange med uld og/eller nylon for at skabe en god kombination af varme, komfort, holdbarhed og hurtig tørring.
Nylon: Dette er en anden syntetisk mulighed, der lejlighedsvis bruges som det primære materiale. Det tilføjer holdbarhed og kan hjælpe med at forbedre tørretider.
Silke: En naturlig isolator, silke er behagelig og let, men ikke så holdbar som andre muligheder. Det bruges lejlighedsvis i strømpeforinger til pålidelig fugttransport.
Spandex: Mange vandrestrømper indeholder en lille procentdel af spandex. Dette elastiske materiale hjælper sokker med at holde deres form og holde sammenklumpning og rynker til et minimum.


Vandresokker pasform

At få sokker, der sidder rigtigt, hjælper med at holde dine fødder behagelige på vandreture. Hvis dine sokker er for store, kan de have “rynker”, der vil gnide og kan forårsage en vabel. For små og de kan skabe trykpunkter og strømpeglidning.
For at finde den rigtige størrelse er det nyttigt at kende størrelsen på din faktiske fod. Istedet for din skostørrelse, fordi nogle gange tager folk op i sko, hvilket kan føre til at købe sokker, der er for store.

Sådan skal dine vandresokker sidde: Når du prøver sokker på, skal du se efter en tætsiddende, men ikke alt for stram pasform. En sok sidder rigtigt, når hælskålen er på linje med hælen på din fod.

Uanset om du leder efter en simpel bomuldssok eller en mere avanceret vandresok sok, er der en sok, der passer til dine behov og præferencer. Ved at vælge den rigtige type sok kan du sikre, at dine fødder holdes tørre, varme og beskyttede, samtidig med at du tilføjer stil til dit outfit.


WOLF TACTICAL - BLACK FRIDAY

Hvis du har spørgsmål til hvilke vandresokker du skal bruge, så kontakt os endelig på [email protected] | Du kan også besøge os på vores adresse på Amaliegade 15 – København K 1256. Her står vi altid klar til at hjælpe dig og guide dig frem til de rigtige vandresokker.

Viser 1–25 af 50 resultater

Pris

Brands

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk