Viser 1–16 af 24 resultaterSorted by popularity
Viser 1–16 af 24 resultaterSorted by popularity
Efter en dags vandretur, med sjove og udfordrende aktiviteter der kræver energi og et klart hoved er det rart at slå lejr for natten. Så er det på tide at få fyldt depoterne op igen, så man kan blive frisk til en ny dags eventyr. Feltrationer og frysetørret mad fylder og vejer ikke meget i din vandrerygsæk, så det er en super god løsning at tage med på din tur. Det er dog ikke alle der glæder sig til et måltid frysetørret feltration. Det er nu mere en skrøne fra gamle dage, at frysetørret mad er smagløst og uappetitligt.
I dag kan man få feltrationer med frysetørret mad, som rent faktisk smager godt, næsten som du kender det hjemme fra. Udvalget af feltrationer er også steget og er varieret. Hvordan lyder det, hvis dagens spisekort indeholder en portion Havregrød med Æble og Kanel til morgenmad. Frokost/aften består af Pasta Carbonara og Kylling Tikka Masala, evt. en vegetar variant bestående af Marokkansk Linsegryde. Desserten er Chokolade Mousse. Det lyder vel ikke helt dårligt, og så tilsat dagens oplevelser og naturen som ekstra stemningskrydderi.
Det er vigtigt at holde energidepoterne fyldte. Når man har været ude i det fri hele dagen og kroppen er godt træt og hovedet er fyldt med nye friske indtryk, så er det rart at kunne slå lejr og hurtigt lave sig et varmt, nærende og velsmagende måltid – fra feltrationer og frysetørret mad.
Fremgangsmåden er ret enkelt – Varm vand på den medbragte gasbrænder – se vores udvalg af gasbrændere her – Så følger man instruktionen på feltrationen pakken og inden for 5-10 minutter er din mad klar.
Frysetørringsprocessen blev først anvendt på fødevarer efter Anden Verdenskrig for at konservere og opbevare fødevarer uden behov for nedkøling. Kaffe var et af de første frysetørrede fødevarer, der blev produceret, men nu kan grøntsager, frugter, kød, fisk, mejeriprodukter, urter og smagsstoffer frysetørres.
Frysetørring af fødevarer bruger en proces kaldet lyofilisering til at sænke produktets temperatur til under frysepunktet, og derefter påføres et højtryksvakuum for at udvinde vandet i form af damp. Dampen samler sig på en kondensator, bliver tilbage til is og fjernes. Til sidst trækker en gradvis temperaturstigning al resterende ‘bundet’ fugt ud af produktet. Denne proces bevarer fødevarens fysiske struktur og bevarer den til rehydrering på et senere tidspunkt.
Med frysetørring kan fødevarer og væsker tørres ved lave temperaturer uden at beskadige deres fysiske struktur. Frysetørrede fødevarer behøver ikke at blive nedkølet eller konserveret med kemikalier og kan rekonstitueres hurtigt og nemt ved at tilsætte vand.
Konventionelle tørremetoder har også en stor ulempe, da de høje temperaturer, der anvendes, kan forårsage kemiske eller fysiske ændringer. Ændring af smagen eller teksturen af