Gummistøvler

SÅDAN VÆLGER DU DE BEDSTE GUMMISTØVLER

Hold dine fødder varme, tørre og komfortable med de bedste gummistøvler fra Wolf Tactical.

Når du arbejder i din mudrede have eller er fanget i et voldsomt regnskyl, så vil du gerne have de bedste gummistøvler på fødderne. Når vi går ind i foråret, er gummistøvler af høj kvalitet et must. Vi kender alle det danske vejr, hvor pludselige regnskyl er en del af vores hverdag.Hurtige links:

Korte gummistøvler

Lange gummistøvler


Denne guide hjælper dig med at finde de rigtige pålidelige gummistøvler, der er vandtætte, lette og også stilfulde.

Der er ikke noget mere ubehageligt end at starte din morgen med at træde i en vandpyt og tilbringe resten af dagen med våde sokker og fødder. Uanset årstiden, undgå ubehaget på en dag med bløde, våde fødder og invester i nogle af bedste gummistøvler på markedet. Uanset om du slår forårets eller efterårets dage med støvregn eller navigerer i vinterens slush-pytter. Der er et pålideligt par gummi et must.

Med adskillige brands, der skaber deres egne designs, fås gummistøvler i en række forskellige farver, stilarter og størrelser. Med så mange muligheder kan det være svært kun at vælge ét par.

Efter at have sorteret gennem de bedste gummistøvler på markedet, har vi fundet det danske brand Gateway1. Dette mener vi er blandt toppen af de bedste og mest stilfulde gummistøvler på markedet. De er praktiske fra alt til vandreturen, byturen og festivalturen – da de kommer i en lang række forskellige designs.


Hvorfor jagt gummistøvler i stedet for almindelige jagtstøvler?

Der er nogle subtile (og ikke så subtile) forskelle mellem disse to slags støvler, og de er lavet til forskellige formål. Her er forskellene:

Almindelige jagtstøvler: Disse er kortere og tykkere end gummistøvler, og de minder meget om vandrestøvler. De har normalt snørebånd, så du kan binde dem så stramt eller så løst, som du vil, og fordi de er kortere end gummijagtstøvler. De går ikke op på din læg, som gummijagtstøvler gør – er de normalt nemmere at gå. i. De er normalt lavet af stof og/eller læder og/eller gummi. De har en tendens til at ånde bedre end gummistøvler, og det kan holde dig køligere og mere komfortabel. De er måske vandtætte, men de er måske ikke så effektive til at holde vand ude som gummistøvler. De passer bedre til tør-/godvejrsjagt.

Info

Jagt gummistøvler: Det er høje støvler, der normalt er snøreløse, og de er designet til at holde vand ude og din duft væk fra dem. De kan være meget effektive til at gøre det. De er ikke så behagelige som traditionelle jagtstøvler, og de kan være sværere at få af og på. Grundet de er nået langt i det sidste årti eller deromkring, og de er meget mere komfortable, end de plejede at være.

De kan også være varmere end traditionelle jagtstøvler, og du vil ofte se gummistøvler sælges som koldtvejrsstøvler. Både fordi gummiet de er lavet med er en god isolator, og fordi de fortsætter med at afvise vand, når sneen smelter og bliver slasket.

Så der har du det: Jagt gummistøvler er lidt mindre behagelige, men de kan holde dig tørrere og varmere end traditionelle jagtstøvler, og det kan være en vidunderlig ting, når det regner eller fryser senere på jagtsæsonen. De er også mere tilbøjelige til at være duftsikre, fordi duften ikke klæber til gummi, som den gør til stof.


Det er ikke ualmindeligt, at folk har to eller flere par jagtstøvler, afhængigt af den type vejr og miljø, de forventer at møde.

Nogle har tidlige sæsonstøvler, der er åndbare og ikke har for meget isolering, og har også sensæsonstøvler, der er kraftigt polstrede for varme, men ikke så åndbare. Andre har regnstøvler og tørstøvler og bærer de passende støvler baseret på vejret. Find ud af, hvilke behov du har, når du er på jagt, og sæt dit udstyr sammen.


Funktioner du skal huske på når du køber gummistøvler

Her er en kort oversigt over nogle af de funktioner, du kan støde på, sammen med hvorvidt de er virkelig vigtige eller ej. Det første aspekt er:

100% gummi/duftfri:

Sammenlignet med det vildt, vi jager, har mennesker en ret elendig lugtesans, og vi har en tendens til at glemme, hvor hurtigt dyr opfanger vores duft i det øjeblik, vi kommer ind i deres miljø. Duften er så stærk, at det at gå ind i et spilmiljø uden en duftmaskerende strategi dybest set er som at gå op til skovkanten og råbe: “Hej, dyr! Jeg er her! Jeg er her for at jage dig!” Ikke en god strategi, og skal undgås, hvis det er muligt.

Så maskering af din duft er et ret vigtigt aspekt af jagt, og mens de fleste mennesker husker at bade sig selv for at slippe af med deres duft og at vaske deres tøj med duftmaskerende produkter, glemmer de alt om det ene tøj, der aldrig bliver vasket, og bærer duft, som den er designet til at gøre det…

Info

Det er rigtigt: deres støvler. Støvler lavet af stof fanger din duft, og telegraferer derefter duften til hele skoven i det øjeblik du sætter foden på stien.

Dette er måske den største fordel ved gummistøvler: Duften sætter ikke selve gummiet fast, og du kan traske rundt i disse dagen lang, og holde din duftsignatur på et minimum.

Så det er vigtigt, at de støvler, du vælger, er 100 % gummi. Når en støvle er 100 % gummi, vil producenten normalt sige det i reklamematerialerne. Husk, ikke alle støvler er 100 % gummi – mange er en blanding af gummi og stof – og den blanding maskerer ikke din duft så effektiv som kun gummi.


Pro-tip:

I beskrivelsen af mange gummistøvler kan du se ordet “neopren.” Neopren er en gummi, og den er specielt udvalgt for dens vandafvisende egenskaber. Den er let, fleksibel og i den rigtige tykkelse, 100 % vandtæt. Det er meget almindeligt brugt i vandtætte produkter, herunder undervandsprodukter, såsom dykkerdragter, scuba googles og så videre.


Komfortvurdering:

Du kan se, at nogle få af støvlerne diskuterer en “komfortvurdering”. Dette refererer generelt til det område af temperaturer, hvor gummistøvlen er designet til at holde dig varm/holde dig kølig. Hvis en støvle har et komfortområde ned til -30 grader, betyder det, at producenten mener, at støvlen ikke vil holde dig varm i temperaturer under -30 grader, og hvis en støvle har et komfortområde på op til 50 F, betyder det, at producenten mener, at støvlen vil gøre dig varm ved temperaturer over 10 grader.

Det er ikke, fordi du ikke kan bære den over 10 grader, det er, at støvlen sandsynligvis vil være temmelig toasty (noget som at bære en sweater i varmere temperaturer). Du *kan* bruge støvler i temperaturer over den højere tærskel – du kan være utilpas og ende med at svede meget – men det er ikke en god idé at bære støvler i temperaturer under den nedre tærskel – med andre ord, hvis den nedre tærskel af komfortvurdering er -30 grader, at bære dem i -40 grader vejr er meget uklogt.


Indlægssåler og ydersåler:

Ydersålen er på undersiden af din gummistøvle og er forbundet med jorden / snavs / mudder / is / sne under dig; indlægssåler er inde i støvlen, og det er dem, der rører dine sokker. På ydersåler er slidbanen meget vigtig, og en 3-D slidbane med tænder der klæber, med masser af plads mellem tænderne, er normalt et godt bud – de er relevante nok til at gennembore jorden, men mudder / meget / sne / osv. sætter sig ikke fast mellem tænderne. På indlægssåler er formstøbning ofte en god funktion at kigge efter – indlægssåler, der er støbt efter den menneskelige fod, spreder vægten, absorberer stød og giver en lille smule stabilitet, mens du går. Det lyder som en no-brainer, men ældre jagtstøvler havde ikke støbte indlægssåler, og de kunne være pinefulde at gå på, selvom de var polstrede. Gummistøvler med formstøbte indlægssåler er gode til længere vandreture.


Tåform/materiale:

Tag et kig på spidsen af støvlen for at se, om den peger lidt opad. Det design gør dem meget nemmere at gå i, og de passer normalt meget bedre til vandreture før jagten eller jagt i “spot-and-stalk”-stil. Hvis du sidder oppe i en træbevoksning ikke for langt fra skovbrynet, eller hvis du jager på en jordforpagtning, der ikke er for stor, er “gå-evne” måske ikke så vigtig, men hvis du bliver vandrer / trekking meget, vi anbefaler stærkt at vælge gummistøvler, der ser ud som om de er lavet til kilometertal.

Vi har fået nogle spørgsmål om gummistøvler med ståltå, og efter vores erfaring er der meget få gummistøvler med ståltæer. De fleste støvler med ståltæer er arbejdsstøvler, som er kortere og squatere end gummistøvler.


Åndbarhed / Isolering:

Åndbarhed refererer til støvlens evne til at holde dig kølig, og isolering er støvlens evne til at holde dig varm og tør. Disse egenskaber er ofte i konflikt med hinanden, fordi åndbare stoffer ikke altid isolerer så godt, og isolerende materialer ikke altid ånder så godt. Typisk vil gummistøvler lavet til varmere vejr være mere åndbare (og det åndbare område vil normalt være over anklen), og gummistøvler lavet til koldere vejr vil være mindre åndbare og kan være tykkere og mindre fleksible.

Et ord mere om isolering, før vi går videre: Isolering måles ofte i tykkelsen af gummiet i støvlen (og almindeligvis tykkelsen af neopren). En tykkelse på 5 mm ser ud til at være industristandarden, og “all-weather” støvler har en tendens til at have en neopren tykkelse på mellem 2 mm og 5 mm; koldtvejrsstøvler kan have en neoprentykkelse på mere end 5 mm.


Skaftlængde:

Som vi nævnte tidligere, har gummistøvler en tendens til at have et meget længere skaft end almindelige jagtstøvler, og hvor almindelige jagtstøvler stopper over din læg, er gummistøvler beregnet til at gå op til midten af din læg eller højere. Det er designet, og det er en fantastisk funktion – hvis du nogensinde har båret en almindelig jagtstøvle eller vandrestøvler, trådt i (hvad der lignede lavvandet) mudder og trukket din fod ud og mistet din støvle, ved du, hvor vidunderligt en lang gummistøvle kan være. Gummistøvler har en tendens til at have længder på alt mellem 15 tommer til 18 tommer, fra bunden af hælen til toppen af støvlen. Din højde og dine personlige præferencer (hvad der føles rigtigt) vil diktere længden på din støvle.


Støvlemundspænder / elastikker:

Dette er en designfunktion, som måske ikke virker så vigtig, men folk har nogle gange meget stærke følelser omkring: toppen af gummistøvler. Gummistøvler plejede at have et “åben mund”-design, hvor støvlen ligesom stoppede i toppen. Nu skal støvlerne enten have en form for spænde, så du kan stramme toppen af støvlen, eller også er støvletoppen elastisk, og griber om dine lægge, så der ikke falder noget ind i dine støvler.

Denne funktion er også et spørgsmål om personlig smag. Elastikken er fantastisk, fordi du ikke skal justere den og sørge for, at den sidder lige så stramt om det ene ben, som den er på det andet, men den kan godt være strammere, end du ønsker, og den kan slides og blive løs med tiden. Op til dig.


Husk hvad kaptajn Dan sagde!

Kan du huske den del af Forrest Gump filmen, hvor kaptajn Dan fortæller Forrest, at den vigtigste del af en soldats uniform er hans eller hendes sokker? Han har 100% ret, og den pæneste jagtstøvle i verden kommer ikke til at hjælpe dig meget, medmindre du har et par gode jagtsokker.

Se vores udvalg af sokker hér!

Et andet tip om sokker, før vi går videre: Når du prøver dine støvler, så sørg for at gøre det med de sokker, du skal bruge på din jagt. Jagt-/vandre-/campingstrømper har en tendens til at være meget tykkere end almindelige sokker, og du vil gerne være sikker på, at dine støvler passer, når du har de tykke sokker på, du vil have på under en jagt.


Et andet pro-tip, før vi afslutter…

Måske endnu mere end med almindelige jagtstøvler, vil du være sikker på at du brækker gummistøvler i, før du bruger dem. Gummistøvler er ikke så fleksible som andre typer jagtstøvler, og de skal normalt løsnes lidt op – men dine fødder skal også vænne sig til dem og have dem på rundt i huset (når de er rene) og omkring din ejendom (når du laver havearbejde / tager skraldet ud / hvad som helst), kan hjælpe med at ordne dem lidt.


Hvis du har spørgsmål til vores gummistøvler eller andre af vores produkter så kontakt os endelig på [email protected] eller besøg os på vores adresse på Amaliegade 15, København K 1256.
Se også: Følg vores Youtube-kanal for gode råd og tips!

Viser alle 24 resultater