Knive

Hvilke knive skal man vælge?

Hvis der nogensinde er en situation, hvor en friluftsentusiast kan blive overvældet med valg, er det, når man skal beslutte sig for en kniv at købe og/eller bruge. Så simpelt et værktøj som en kniv kan være, er der mange variationer med funktionelle forskelle, der ændrer en knivs tilsigtede brug og ydeevne.

At flå en friskfanget fisk, for eksempel, ville være noget af et eventyr, når det blev forsøgt med en Bowie-kniv.

Fra værktøj til alle formål til specialiserede klinger er det vigtigt at vide, hvilken kniv du skal bruge i en given situation.

Wolf Tactical har her lavet en hurtig guide til formen og funktionen af nogle af de mest populære typer outdoor knive.


Overlevelseskniven

Hvis du nogensinde har set filmen “Rambo”, ved du allerede præcis, hvordan en overlevelseskniv ser ud. Udstedt af mange militærgrene er overlevelseskniven en vigtig for enhver seriøs udendørs eventyrer.

Typisk er deres klinger låst på plads, tykke og robuste for at forhindre enhver mulighed for brud. Fordi de ikke foldes og skal være bærbare, er de generelt kun omkring 4 til 6 tommer lange. Men lad ikke den relativt kompakte størrelse narre dig.

Overlevelsesknive er ekstremt robuste, og med deres takkede kant kan de bruges til at skære træ, rense og flå dyr, lave fælder og endda selvforsvar (kun for militærfolk). Hvis du skal på en lang, opslidende udendørs tur og har brug for en kniv til alle formål, er overlevelseskniven vejen at gå!


Multiværktøjet
Også kendt som en “schweizerkniv”, multiværktøjer er unikke ved, at de altid har flere funktioner end blot at fungere som et blad. Mærker som Gerber har slået markedet ind i et hjørne og konstant gået op for deres funktion.

I dag kommer de fleste multiværktøjer med et blad, en tang eller en saks, flere typer skruetrækkerhoveder og en dåseåbner i det mindste. Selvom alle disse værktøjer gør deres job, er afvejningen for at have dem ét bekvemt sted, at de ofte er sværere at bruge end versioner i fuld størrelse. Multiværktøjer er bedst til lettere arbejde, og er perfekte til opgaver omkring campingpladsen.


Filetkniven
Hvis du planlægger at fiske på din næste tur i det fri, så er en filetkniv en reel nødvendighed. Normalt fast klinge og mellem 4 og 9 tommer lange, filetknive er tynde og fleksible nok til at flå næsten alt præcist og effektivt. At bestemme, hvilken klingelængde der er den rigtige for dig, er lige så simpelt som at overveje din foretrukne fiskefisk.

Hvis det for eksempel er crappie, bluegill eller bas, så er en filetkniv tættere på 4 tommer mere praktisk end en ekstra stor 9 tommer. Uanset hvilken specifik filetkniv du går med, skal du være sikker på, at bladet er lavet af rustfrit stål, og opretholde en høj grad af skarphed for at holde dine snit rene og effektive.


Jagtkniven
Designet med et fast blad og en høj grad af robusthed, er jagtknive generelt lavet til at være to knive i én. Den sidste tredjedel af kniven er typisk buet bagud for at hjælpe med at flå dyrene, og de to tredjedele, der er tættest på håndtaget, rettes ud for præcis skæring.

Det er vigtigt at huske på, at som navnebroren antyder, er en jagtkniv bedst kun brugt til jagtformål. Dens ikke-savtakket klinge og relative besvær ved at bære gør den upraktisk til meget utilitaristisk brug.

Med den rette viden på plads, vil du være klar til at finde en god kniv, der kan klare næsten ethvert tænkeligt udendørs projekt. Bare husk at holde den skarp, og fortsæt med at skære!

Viser 1–20 af 39 resultater

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499