Knive

Er den gamle kniv blevet lidt sløv? Se udvalget af knive til enhver situation!


Hvilke knive skal man vælge?

Hvis der nogensinde er en situation, hvor en friluftsentusiast kan blive overvældet med valg, er det, når man skal beslutte sig for en kniv at købe og/eller bruge. Selvom en kniv kan virke som et simpelt værktøj, er der mange varianter med funktionelle forskelle.  

At flå en friskfanget fisk, for eksempel, ville være noget af et eventyr, hvis det blev forsøgt med en Bowie-kniv sammenlignet med en filetkniv.

Fra værktøj til alle formål til specialiserede klinger er det vigtigt at vide, hvilken kniv du skal bruge i en given situation.

Derfor har vi hos Wolf Tactical samlet en hurtig og let guide, omkring formen og funktionen af nogle af de mest populære typer af outdoor knive.


Overlevelseskniven

Hvis du nogensinde har set filmen “Rambo”, ved du nok allerede præcis, hvordan en ikonisk overlevelseskniv ser ud. Overlevelseskniven er udstedt af mange militærgrene og er et vigtigt værktøj for enhver seriøs udendørs eventyrer.

Typisk er deres klinger låst på plads, tykke og robuste for at forhindre enhver mulighed for brud. Fordi de ikke foldes og skal være bærbare, er de generelt kun omkring 4 til 6 tommer lange. Men lad ikke den relativt kompakte størrelse narre dig.

Overlevelsesknive er ekstremt robuste. Med deres takkede kant kan de bruges til mange aktiviteter. Alt fra at skære træ, rense og flå dyr, lave fælder og endda selvforsvar (kun for militærfolk). Hvis du skal på en lang, opslidende udendørs tur og har brug for en kniv til alle formål, er overlevelseskniven vejen at gå!

Hurtig opsummering af Overlevelseskniven:
 • Typisk er klingen låst på plads, tyk og robust.
 • Længde er generelt omkring 4 til 6 tommer.
 • Kan bruges til mange aktiviteter som at skære træ, rense og flå dyr, lave fælder og selvforsvar (kun for militærfolk).
 • Kan fungere som en kniv til alle formål.

Multiværktøjet Også kendt som en “schweizerkniv”,  er unikke ved, at de altid har flere funktioner end blot at fungere som et blad. Mærker som Gerber har slået markedet ind i et hjørne og konstant gået op for deres funktion.

I dag kommer mange multiværktøjer som minimum med et blad, en tang eller en saks, flere typer skruetrækkerhoveder og en dåseåbner. Selvom alle disse værktøjer gør deres job, er afvejningen for at have dem ét bekvemt sted, at de ofte er sværere at bruge end versioner i fuld størrelse. Multiværktøjer er bedst til lettere arbejde, og er perfekte til opgaver omkring campingpladsen.

Hurtig opsummering af multiværktøjet:
 • Kaldes også en “schweizer kniv”.
 • Har flere funktioner end blot at være et blad.
 • Kommer som minimum med et blad, en tang eller en saks, forskellige skruetrækkerhoveder og en dåseåbner.
 • Sværere at bruge sammenlignet med fuld størrelse værktøj.
 • Bedst til lettere arbejde og opgaver omkring campingpladsen.

Filetkniven:

Hvis du planlægger at fiske på din næste tur i det fri, så er en filetkniv en reel nødvendighed. Filetknive kommer normalt med en fast klinge og er mellem 4 og 9 tommer lange, filetknive er tynde og fleksible nok til at flå næsten alt præcist og effektivt. At bestemme, hvilken klingelængde der er den rigtige for dig, er lige så simpelt som at overveje din foretrukne fiskefisk.

Hvis det for eksempel er crappie, bluegill eller bas, så er en filetkniv tættere på 4 tommer mere praktisk end en ekstra stor 9 tommer. Uanset hvilken specifik filetkniv du går med, skal du være sikker på, at bladet er lavet af rustfrit stål, og opretholder en høj grad af skarphed for at holde dine snit rene og effektive.

Hurtig opsummering af Filetkniven:
 • Har normalt en fast, tynd og fleksibel klinge.
 • Længde mellem 4 og 9 tommer (Alt efter hvilken fisk den skal bruges til).
 • Husk at tjekke om bladet er lavet af rustfri stål, og opretholder en høj grad af skarphed.

Jagtkniven
Designet med et fast blad og en høj grad af robusthed, er jagtknive generelt lavet til at være to knive i én. Den sidste tredjedel af kniven er typisk buet bagud for at hjælpe med at flå dyrene, og de to tredjedele, der er tættest på håndtaget, rettes ud for præcis skæring.

Det er vigtigt at huske på, at som navnebroren antyder, er en jagtkniv bedst kun brugt til jagtformål. Dens ikke-savtakket klinge og relative besvær ved at bære, gør den upraktisk til meget utilitaristisk brug.

Hurtig opsummering af Jagtkniven:
 • Har et fast blad, med en høj grad af robusthed.
 • Er lavet til at være to knive i én.
 • Bedst til jagtformål som også fremkommer i navnet.
 • Upraktisk til meget utilitaristisk brug.

Nu er du klar!

Med den rette viden på plads, vil du være klar til at finde en god kniv, der kan klare næsten ethvert tænkeligt udendørs projekt. Bare husk at holde den skarp, og fortsæt med at skære!


Du skulle jo nødigt fryse fingerne mens du bruger kniven! Se vores udvalg af handsker her


Har du behov for en kniv, men kunne godt bruge flere egenskaber med i pakken, kunne du overveje et multitool. Ideen bag at tage en masse forskellige værktøjer og kombinere dem i en enkelt pakke er på ingen måde en moderne overvejelse. Se vores udvalg af multitools her!


WOLF TACTICAL - BLACK FRIDAY

Hvis du har nogle spørgsmål til vores udvalg af knive så kontakt os endelig på [email protected] eller besøg os i en af vores butikker: 

 • Søborg Hovedgade 119, 2860 Søborg
 • Amaliegade 15, 1256 Kbh K

Viser 1–25 af 49 resultater

Pris

Brands

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk