Feuerhand

 

FEUERHAND – Natural Light for your Outdoor Home


Historien bag Feuerhand.

HERMANN OG ERNST NIER ETABLEREDE DERES PRODUKTION CENTER I 1893
Feuerhand-lanterne finder udgangspunkt i Beierfeld i de saksiske malmbjerge. Hermann Nier drev et blikkenslagerværksted der i 1870’erne og lavede blandt andet lanterne. Med den stigende industrialisering blev værksteder erstattet af fabrikker, der fremstillede deres produkter takket være maskiner – det var også tilfældet i Beierfeld, som var kendt for sin metalbearbejdning. Der grundlagde brødrene Hermann og Ernst Nier et produktionscenter for orkanlygter i 1893.

HERMANN NIER FABRIK
Fem år efter grundlæggelsen købte firmaet Frankonia Albert Frank metalvarer produktionsstedet op, og brødrene Nier blev produktionschefer. På grund af forskelle med Frankonia startede Hermann Nier endelig sin egen orkanlygtefabrik “Hermann Nier Feuerhandwerk” i 1902. Samme år ansøgte han om patent på fremstilling af lanterne ved hjælp af stemplings- og foldeteknikker med fortinning ved varmdypning. og uden håndlodning.

BEGYNDELSEN AF BABY-SERIEN
I 1914 blev varemærket “Feuerhand” registreret for alle produkter som en brugsmodel for det tyske rige – på tysk: “Deutsches Reichs-Gebrauchsmuster” (DRGM) – og i 1920 blev det runde Feuerhand-emblem tilføjet mærket. Endelig blev patenter såvel som varemærket “Firehand” i 1926 også registreret i USA. Fremstillingen af de velkendte små orkanlygter – Baby-serien – med brandsikkert borsilikatglas fra Firma Schott fra Jena startede i 1933.

PERIODEN EFTER KRIGEN
Efter krigen blev Nier-familien eksproprieret, maskinerne blev demonteret og bragt ind i Sovjetunionen. Familien flygtede til Vesten til Lüdenscheid i Westfalen og byggede der en lille serieproduktion, der blev overført til Hohenlockstedt i Slesvig-Holsten i 1949. I Beierfeld blev bygningerne såvel som de originale tegninger overtaget af metalgods, der var offentligt ejet. – på tysk: “Volkseigener Betrieb Metallwaren” (VEB MEWA). Brandnavnet ”Feuerhand” tilhørte stadig familien Nier, hvorfor produktionen i DDR brugte det fremherskende varemærke “BAT”. Denne produktion fortsatte indtil 1990.

FEUERHAND BABY SPECIAL 276 DENNE DAG: LAVET I TYSKLAND
Siden 1989 var den kolde sprænglygte Feuerhand Baby Special 276 den eneste producerede model. Det verdensberømte mærke og dets produktion af orkanlygter opretholder en tradition, der er mere end hundrede år gammel.

Siden efteråret 2014 tilhørte varemærket Feuerhand Petromax-gruppen. Feuerhand Baby Special 276 er belagt med zink og fås i forskellige farver. Den produceres fortsat i Hohenlockstedt og læser stolt „Made in Germany“.

Køb din Feurhand lanterne hos Wolf Tactical!

Viser alle 17 resultater

Pris

Farve

Størrelse

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Dansk