0
kr.0,00
0
kr.0,00
0
kr.0,00

Bedste sovepose 2022 – Hvilken sovepose skal man vælge?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gode soveposer – hvilken skal man vælge ?

Hvis du har prøvet at tilbragt en nat i naturen, hvor du var for kold til at sove og ikke kunne vente på, at det blev morgen og solen ramte dig, så forstår du fuldt ud vigtigheden af en kvalitetssovepose.

Når du leder efter en sovepose, vil du hurtigt opdage, at der er MANGE muligheder derude. Wolf har brugt mange timer på at teste soveposer for at give dig denne liste over de bedste på markedet. Vores friluftseksperter har testet og sovet på vagten, for din skyld.

den hurtige konklusion

Er du klar til den kølige og omskiftlige vejr i Denmark med en god sovepose? Vi alle ved hvor vigtig en god nattesøvn for man få en god dag, hvor man er klar til dagens udfordringer!

En god sovepose kan være alfa afgørende for din søvn når du sover udenfor.

Hos WOLF TACTICAL er der et stort udvalg soveposer. I dette blogindlæg vil vi komme ind på hvad den perfekte vinter sovepose skal kunne for du kan holde varmen i den.

De bedste soveposer 2022 finder du her!

En sovepose skal både kunne holde varme, passe til din pengepung og være nem at håndtere.

En sovepose giver dig mulighed for at udholde frysende temperature natten over, så du kan fortsætte dine oplevelser dagen efter. Det rette udstyr er alt afgørende for din søvn, din komfort og din overlevelse. WOLFTAC vil sikre, at du finder den helt rette vintersovepose, 2-3 sæson sovepose eller sommersovepose, til lige præcis det du skal.

Ud og mærke den friske luft

Det har aldrig været så populært at være udenfor og opleve naturen, som det er lige nu. Covid-19 kom til Danmark og lige pludselig havde danskerne ikke samme mulighed for at krydse landegræserne. Dette satte gang i danskernes outdoor-lyst. Danskerne begyndte at bruge de danske naturpladser som aldrig før og de begyndte at købe nyt udstyr til deres kommende outdoor-adventures.

Til en overnatning i danske naturen kræver den en varm vinter sovepose. Så her er hvad du skal have med i dine overvejelser. Det spørgsmål, der er mest diskuteret indenfor soveposer, er netop om man skal vælge en dunpose eller syntetisksovepose. Altså en sovepose der er lavet af fiberfyld.

Læs her om forskelligen mellem en DUN ELLER SYNTETISK VINTERSOVEPOSE

Isolationsmaterialer, der bruges i vintersoveposer, kan opdeles i to kategorier: syntetisk og dun.
På trods af fremskridt inden for syntetisk isolering kan dun stadig ikke slås i forhold til sit enestående varme-til-vægt-forhold, og de bedste vinter vintersoveposer af dun er næsten dobbelt så varme (eller halvdelen af ​​vægten) som den syntetiske sovepose ikke kan leve op til. Men før du springer til den konklusion, at dun altid er det perfekte valg, lad os se på de andre faktorer.

En hurtig søgning i enhver outdoor butik vil bekræfte at: En god vintersovepose af dun koster mindst dobbelt så meget som en syntetisk vintersovepose med tilsvarende temperaturværdier. Men da dun bevarer sine isolerende egenskaber (loft) i mindst dobbelt så lang tid som enhver syntetisk fyldning, der overtages en poses brugbare levetid, er disse omkostninger ens. På den anden side vil enhver, der har overnattet i en våd dunpose, hurtigt bekræfte, at det ikke er en oplevelse, der er værd at gentage.

En vintersovepose af dun mister næsten alle sine isolerende egenskaber, når den er våd, og det vil tage lang tid at tørre ud og lang tid før soveposen bliver effektiv igen. Syntetiske poser bevarer en meget højere andel af deres isolerende værdi. Da de absorberer meget mindre fugt, vil de tørre meget hurtigere ud. For en garanteret god nats søvn har du to muligheder: Vælg en dunpose, men vær meget omhyggelig med at holde den tør.  Måske vælge en vandafvisende skal eller bruge langt mindre på en syntetisk taske, acceptere dens straffe i vægt, bulk og lang levetid.

DEN SYNTETISKE VINTERSOVEPOSE

Syntetisk isolering produceres af den petrokemiske industri. Der er mange konkurrerende fyldmaterialer, der alle hævder bedre varme eller større levetid end deres konkurrenter, men de virker alle ved at fange luft mellem polymerfibre. Nogle materialer fanger mere luft ved at bruge ekstremt fine mikrofibre eller hule fibre. Disse isolerende fibre er normalt termisk bundet til et bagsidestof for at holde dem sammen, som derefter fastgøres til posens skal. Godt designede poser overlapper eller forskyder isoleringslag, så der ikke dannes kolde pletter; kig efter udtryk som ‘shingle’ eller ‘double-offset lag’, der beskriver en sådan konstruktion.

Fordele ved syntetiske soveposer, altså soverposer med fiberfyld og ikke dun, er at du ikke skal være bekymret for vand og fugt. En syntetisk sovepose evner nemlig at isolere selvom den er blevet våd. Derudover har den en hurtig tørre tid. Så hvis den bliver våd på turen, så er den hurtig og nem at få tør igen.

EKSEMPEL PÅ SYNTETISKE VINTERSOVEPOSER som WOLF TACTICAL forhandler:
 1. SURVIVAL ONE – CARINTHIA
 2. OD TACTICAL 4 – MIL-TEC
 3. SIOUX 800 SYN – VAUDE

Ved at vælge en syntetisk vintersovepose få du meget for pengene. Syntetiske vintersoverposer er billigere at producere end en vintersovepose af dun, og derfor er den også meget billigere få fat i. Det ses at en vintersovepose af dun koster dobbelt så meget som en syntetisk sovepose koster.

En syntetisk sovepose er nemmere at vaske, da de ikke kræver særligt vaskemiddel og de skal ikke tørretumbles for holde formen, som er en dunpose kræver.

Ulemperne ved en syntetisk vintersovepose er at de fylder mere i rygsækken og ofte så vejer den også lidt mere end en vintersovepose af dun. Som vi har været indepå, så har syntetiske vintersovepose en kortere levetid. Dette skyldes at fiberfyldet vil løsne sig over tid og vintersoveposen vil falde sammen. Derfor vil den ikke være i stand til at holde på varmen ligeså godt som da du købte den. Man siger, at en syntetisk vintersovepose har en leve tid på cirka 5-10 år og en vintersovepose af dun holder i cirka 10-15 år. Det kommer selvfølgelig an på hvor meget du bruger den, og hvor godt du passer på den. 

VINTERSOVEPOSER AF DUN

Dun er et naturmateriale, der dyrkes som en del af den fjerlige fjerdragt af fugle som gæs og ænder, der lever en del af året i et koldt miljø. Dun har en anden struktur end normale fjer og bliver næsten kugleformet for at fange så meget luft som muligt mellem dets filamenter. De fleste naturlige materialer kan vise store variationer i kvalitet og ydeevne – og ned er ingen undtagelse. Dette gør indkøb, håndtering og klassificering af dun til en vigtig del af at lave en god taske.

Når dunet er valgt, vasket og behandlet, har det brug for en pose at gå i. Men at få mest muligt ud af dunet og sikre, at der ikke udvikler sig nogen ubehagelige kolde pletter i løbet af natten, er, hvor godt design kommer ind. De allerbedste poser sigter mod at få den helt rigtige mængde dun i hvert rum i posen og holde den på plads med indvendige vægge eller bafler. Der skal være nok plads til, at dunet kan ‘løftes op’, da det fanger luft, men ikke for meget, da dette gør det muligt for dunet at migrere og efterlade områder uden isolering. Nogle områder af kroppen har brug for større isolering end andre. Slutresultatet er en kompleks 3D -arkitektur af paneler og sømme, der alle er designet til at holde dig varm.

FORDELENE VED VINTERSOVEPOSE AF DUN:

Vintersovepose af dun varmer og isolerer helt optilmalt i forhold til soveposens vægt. Dette skyldes at dun er et naturmateriale. En vintersovepose af dun er derfor super god, når du ønsker højt komfort. Mange mener, af den grund, at vintersoveposer af dun er mere behagelig, at ligge i en hel vinternat, i forhold til en syntetisk vintersovepose. En vintersovepose af dun har en meget mindre pakkevolumen i forhold til en syntetisk vintersovepose. Dette er fordelagtigt hvis du skal have din vintersovepose med i rygsækken.

UDFORDRINGEN VED VINTERSOVEPOSE AF DUN:

Prisen for en vintersoveposer ofte højere end for en syntetisk vintersovepose. Ydermere kræver en vintersovepose af dun mere vedligeholdelse. En vintersovepose af dun skal du bruge noget særlig dun vaskemiddel, som ikke ødelægger vintersoveposens naturlige fedtlag som dunene indeholder. Derudover skal en vintersovepose af dun en tur i tørretumlen med en eller to tennisbolde for at blive ordentlig tør og fyldig igen. Vintersovepose af dun er mere følsom over fugt og vand. Vintersovepose af  dun mister isoleringensevnen når den bliver våd. Derfor er en vintersovepose af dun ikke en den optimale løsning, hvis du skal sove under åben himmel.

EKSEMPLER PÅ VINTERSOVEPOSER AF DUN som WOLF TACTICAL forhandler: 
 1. SPARK SPIII – SEA TO SUMMIT
 2. SVALBARD – HELSPORT
 3. D 1000 – CARINTHIA

LINER ELLER LAGENPOSE

Med en liner eller lagenpose kan du forlænge din soveposes levetid. En liner eller lagenpose er et indvendigt betræk, som du ligger ind i soveposen. Det betyder, at sved og snavs ikke ende i din vintersovepose med i stedet i lineren eller lagenposen. Så slipper du også for at vaske din sovepose helt så ofte og på den måde forlænger du din soveposes levetid. Derudover er det et ekstra isolerende lag, som kan være behageligt de kolde vintermåneder.

EKSEMPLER PÅ LINER OG LAGENPOSER:
 1. EXPANDER LINER STANDARD fås og ekstra lang – her!
 2. GRIZZLY – CARINTHIA – ekstremt blødt og let fleecesovepose.
 3. US STYLE PONCHO LINER
 4. KLIMASYSTEM – SEA TO SUMMIT

ANATOMIEN AF EN VARM VINTERSOVEPOSE

Hætten: det største varmetab sker gennem hovedet. Derfor er det vigtigt med en tætsiddende og godt isoleret vinter sovepose hætte. Det kan være helt afgørende for en god nattesøvn i vintermånederne.

Når du prøver din nye vintersovepose skal hætten kunne spænde hætten helt op omkring ansigtet og være opmærksom på, hvor stor del af din ansigt er blottet. Hvis du sover mange nætter i streg i din sovepose eller sover sideliggende, foretækker du nok en bredere og dybere hætte.

Krave: skal være med til at sikre at varmen ikke forsvinder ud af soveposen. Derfor skal den side tæt til under hagen. Det vil forhinder at den kolde luft trænger ind i vinter soveposen.

Lynlås: det er vigtigt at lynlåsen er isoleret og det anbefales også at den kan åbne 0g lukkes både inde- og udefra.

Fødderne: jo mere tætsiddende din vinter sovepose sidder om fødderne jo nemmere vil det være at holde fødderne varme. Derfor er en mumie-formet sovepose en populær en af slagsen!

Her kommer også et lille godt råd – hvis du har plads til dit tøj i soveposen så læg det ind om natten, når du sover, så er det ikke koldt at have på næste morgen, når du skal op + det isolere – det fjerner noget luften mellem kroppen og soveposen


HOLD VARMEN I SOVEPOSEN

Det er særligt rart at fryse, derfor er heller ikke helt lige meget hvad du har på, for at kunne holde varmen i din vintersovepose. WOLFTAC har lavet en lille liste med gode råd til hvad man skal have på i soveposen. Det gælder ikke om at have meget tøj på, da kroppen har brug for at kunne ånde for at lave varme, men om at have det rigtig på. Det er vigtig du er tør når du ligger dig ned i din sovepose, derfor fungere det heller ikke hvis du beholder dit svedige tøj som du har haft på om dagen.

 1. Huehansker og sokker
 2. Lagenpose
 3. Uld undertøj
 4. Liggeunderlag
 5. Fiberpelssokker
 6. Fleece tæppe 

Rigtig mange har svært ved at få varmen i fødderne når de sover i sovepose. Derfor er det en rigtig god investering at købe et fleecetæppe eller lagenpose af fleece

Liggeunderlaget skal isolere kroppen fra kulden der kommen nedefra – nemlig jorden. Et liggeunderlag isoleringsevne måles i R-værdi. Skalaen løber fra 1 til 10, jo højere på skalaerne jo mere isolere underlaget. Dog ses det ofte at liggeunderlagene ligger mellem 0-8.

Eksempel på liggeunderlag WOLF TACTICAL forhandler:

 1. EtherlightTM XT Insulated – SEA to SUMMIT
 2. Facila lxpe underlag – Wechsel
 3. OD self inflatable Matress – MIL-TEC
Her kan du se hvad vi foreslå r-værdien skal være til de forskellige årstider:
 • Sommer: 0-2
 • Forår / efterår: 2-4
 • Vinter: 4-7
 • Ekstrem kulde: 7-10

SE FLERE GODE RÅD TIL HVORDAN DU HOLDER VARMEN I DIN SOVEPOSE
– KLIK HER

Jeg håber du er blevet lidt klogere og at du føler dig klædt på, så du nu kan købe den helt rigtige sovepose for digTak for du læste med!


WOLFTAC vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige vintersovepose du skal bruge til din udendøres overnatning. Hvis du har nogen spørgsmål, så må du meget gerne kontakte os på [email protected]. Du er også velkommen til at se mere om vores produkter her!

Del indlægget:

Relaterede indlæg

bålmad

Bålmad

Bålmad – Velkommen til vores blog om bålmad! Her vil du finde masser af inspiration til lækre retter, du kan

Læs mere

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Link 1
Link2 
Link 3
Link 4 
Link 5 
Link 6

Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
0